Eesti hokiliit lubab Venemaa mängijatel Eesti meistrisarjas osaleda

Erik Gamzejev
Copy
Tänavu märtsi lõpus, mil Venemaa oli juba kuu aega tapnud Ukrainas tsiviilisikuid, mängis Kohtla-Järve Everest Eesti meistrisarjas pronksimänge koosseisuga, kus ligikaudu pooled mängijad olid Venemaalt. Alanud hooajal on antud üles üle 15 Venemaa mängija, kellest on Eestisse jõudnud ja osaleb mängudes umbes kolmandik.
Tänavu märtsi lõpus, mil Venemaa oli juba kuu aega tapnud Ukrainas tsiviilisikuid, mängis Kohtla-Järve Everest Eesti meistrisarjas pronksimänge koosseisuga, kus ligikaudu pooled mängijad olid Venemaalt. Alanud hooajal on antud üles üle 15 Venemaa mängija, kellest on Eestisse jõudnud ja osaleb mängudes umbes kolmandik. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kuigi kultuuriministeerium ja Eesti olümpiakomitee on andnud selge sõnumi, et agressorriigi Venemaa sportlased ei ole Eestis toimuvatele võistlustele oodatud, teeb sügisel alanud Eesti hokiliigas kaasa mitmeid Venemaa hokimängijaid.

Kõige enam on Venemaa hokimehi üles antud mullu meistrisarjas neljandaks tulnud Kohtla-Järve Everesti koosseisus, kus nad moodustavad ligikaudu poole. Veel kevadel, mil Venemaa oli juba alustanud Ukraina tsiviilisikute tapmist ja linnade hävitamist, mängis suurem osa neist ka Eesti Coolbeti hokiliigas. Suurem osa neist on üles antud ka alanud hooajaks ning lisaks on mõned uued Venemaa mängijad. Osa neist on käinud juba jääl tänavuse hooaja mängudes, suurem osa pole aga eri põhjustel veel Eestisse jõudnud.

Hokiliit: kui mängija tohib olla Eestis, võib ta ka mängida

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles