VIDEO ⟩ Illuka kestvuskross pakkus eufooriat ja draamat

Põhjarannik
Copy
Tanel Rauk oli kiireim mees läbi hooaja ning teenis üldkokkuvõttes kolm tiitlit.
Tanel Rauk oli kiireim mees läbi hooaja ning teenis üldkokkuvõttes kolm tiitlit. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Laupäeval tõmmati Eesti kestvuskrossi hooajale joon alla Illuka krossirajal. Ilm oli sõiduks ideaalne, aga tehnikaspordi tehniline pool jättis raja äärde nii mõnegi mehe.

Kõige valusamalt sai idavirulastest pihta Rauno Voldek, kelle tsikkel lagunes juba esimesel ringil. "Kompressiooni ei ole, arvatavasti kolb läks," sõnas Voldek. Ja nii pidi üks hobi B-klassi tugevamaid sõitjaid ümber kehastuma oma meeskonna boksimeheks. Mallor Vildakul aga otsustas mootorratas ise gaasi anda ja nii oli hüppel hoog liiga suur ning tuli valus ja mõlemat sõidu osapoolt laastav kukkumine.

Natuke jäi Illuka sõit kripeldama ka Tanel Raukil. Etapil tuli vastu võtta teine koht, mis aga hooaja kokkuvõttes midagi ära ei rikkunud: absoluutarvestuses hooaja kiireim mees, oma klassi Eesti meister. Lisaks veel Ida-Virumaa meistri tiitel. Samas E2-klassis oli Illukal kolmas Christopher Talli, kes teenis Eesti meistrivõistluste arvestuses teise koha.

Enduuros oli Illukal kiireim Riho Keerme, kes aga ise oma kiirusega päris rahul ei olnud. "Eelmisel nädalal Paikuse etapil sain kätele päris hullud villid ja need haavad ei paranenud nädalaga ära. Klassi esikoht on tore, kuid kiirus ei olnud päris see," ütles Riho Keerme. Aga meistritiitel enduuros siiski tuli. Hobi C-klassis teenis esikoha Riho Unt.

Kestvuskrossil antakse rajal tuld olenevalt masinaklassist tund, poolteist või kaks tundi. Selleks, et välja selgitada Ida-Virumaa meister, tehakse siin toimuvatel etappidel vahekokkuvõte kohalike sõitjate vahel esimese tunni lõpus. Nii on kõikidel võrdsem võimalus see tiitel endale haarata. Selles arvestuses olid esikolmikus Tanel Rauk, Riho Keerme ja Riho Unt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles