Saalijalgpalli meistrisarjas teeb tänavu kaasa kolm Ida-Viru meeskonda

Põhjarannik
Copy
Saalijalgpallis on viimastel aastatel kõige edukam Ida-Viru meeskond olnud Narva United, kes on tulnud ka Eesti meistriks ja jõudnud korduvalt esikolmikusse.
Saalijalgpallis on viimastel aastatel kõige edukam Ida-Viru meeskond olnud Narva United, kes on tulnud ka Eesti meistriks ja jõudnud korduvalt esikolmikusse. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Läinud nädalavahetusel alanud Eesti saalijalgpalli tippliigas teeb kümne meeskonna seas kaasa kolm Ida-Viru meeskonda - Narva United, Sillamäe NPM Silmet ja Jõhvi Phoenix.

Sel alal Eesti tippude hulka kuuluv Narva United tuli 2017. aastal Eesti meistriks ja on mitmel korral jõudnud esikolmikusse. Mullu lõpetati põhturniir kolmandana, kuid finaalseerias langeti välja juba veerandfinaalis.

Sillamäe NPM Silmet on kuulunud liigas keskmike hulka. Mullu saadi põhiturniiril viies koht, kuid veerandfinaalist kaugemale jõuda ei õnnestunud.

Jõhvi Phoenix tõusis esiliigast esmakordselt eliitliigasse ja see tähendab, et Eesti saalijalgpalli paremate meeskondade heitlusele saab nüüdsest lisaks Narva ja Sillamäe spordikeskustele tulla kaasa elama ka Jõhvi spordihalli.

Kiire ja väravaterohke saalijalgpall, kus platsil on koos väravavahiga mõlemalt poolt korraga viis mängijat, on sügistalvisel ajal Ida-Virumaal populaarne ala, mis on toonud tribüünidele sadu kaasaelajaid. Nii oli ka avavooru kohtumist Narva Unitedi ja Jõhvi Phoenixi vahel Narva spordikeskuses pühapäeval jälgimas üle 350 pealtvaataja.

Kuigi Jõhvi pääses avapoolaja lõpuks 2:1 juhtima, oli vähem kui kaks minutit enne lõpuvilet seis viigis 4:4. Seejärel lõid narvalased järjest kaks väravat ja võtsid võidu.

Jõhvi Phoenixi ridadesse kuulub teiste seas ka 39aastane Aleksandr Dubõkin, kes on "päris jalgpallis" Eesti meistriliigas nii Narva Transi, Sillamäe Kalevi kui mitmete teiste klubide eest pidanud 267 mängu ja löönud 76 väravat. Ühe hooaja on ta kuulunud ka Armeenia tippklubi Jerevani Ararati ridadesse. Jõhvilaste eest mängivad ka Moldova ja Rumeenia kodakondsusega Vladimir Aga ning USA kodakondususega Andrei Vrabei.

Sillamäe sai hooaja esimeses mängus 5:3 jagu Kohilast.

Selle nädala laupäeval kell 17 kohtuvad Sillamäe spordihoones Sillamäe ja Narva. Jõhvi võõrustab pühapäeval kell 17 spordihallis Rummu Dünamot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles