Aivo Peterson: "Nemad tänavaid kontrollida ei suuda, aga meie suudame"

Ilja Smirnov
Copy
Aivo Peterson sõitis veebruaris Venemaale, muuhulgas külastas ta Venemaa okupeeritud Donetskit.
Aivo Peterson sõitis veebruaris Venemaale, muuhulgas külastas ta Venemaa okupeeritud Donetskit. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik / Arhiiv

Ida-Viru valijate seas ülipopulaarseks osutunud, kuid sellest hoolimata riigikogust välja jäänud Eestimaa Ühendatud Vasakpartei kandidaat Aivo Peterson sai kurikuulsaks valimiste eel Donbassi ja Moskvat külastades ning Venemaa propagandasaates osaledes. Venemaal viibides hoidis ta riigikogu valimistel ja häältelugemisel silma peal ning plaanib selle nädala lõpuks Eestisse naasta. Enda sõnul tegeleb ta Moskvas "rahvadiplomaatiaga".

Mida hakkate peale oma populaarsusega Ida-Viru valijate seas?

Mida seal ikka − tuleb edasi elada, ongi kõik. Meie oma eesmärkidest ei loobu ega ole kunagi öelnud, et nende valimistega midagi läbi saab. Vastupidi, ma usun, et me alles alustame. Olen enam kui kindel, et vastne riigikogu koosseis neli aastat kindlasti vastu ei pea ja järgmised otsused tehakse juba lähima aasta-kahe jooksul. Majandusteadlasi seal ei ole, mingit majandusplaani samuti ning ma ei tea, kuidas nad kavatsevad neli aastat vastu pidada. Lubadusi ei õnnestu täita, kriis on täies hoos, meile enne valimisi esitatud näitajad Eesti majanduse olukorra kohta olid ilmselgelt ilustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles