Uustalu ja Rajas osalesid esimest korda üheskoos maailma karika etapil

Põhjarannik
Copy
Aveli Uustalu ja Herta Rajas tuiskasid Tallinna maailma karika etapi eelsõidus kahel korral üles lauluväljaku tõusust ja tegid tiiru ümber laulutaat Gustav Ernesaksa kuju.
Aveli Uustalu ja Herta Rajas tuiskasid Tallinna maailma karika etapi eelsõidus kahel korral üles lauluväljaku tõusust ja tegid tiiru ümber laulutaat Gustav Ernesaksa kuju. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinnas lauluväljakul toimunud murdmaasuusatamise maailma karika sprindietapil olid stardis ka Alutaguse suusaklubisse kuuluvad Aveli Uustalu ja Herta Rajas.

Esimest korda täiskasvanute etapil osalenud Illukal elav 15aastane Rajas oli kogu võistluse noorim osaleja. Teadaolevalt sai temast ka läbi aegade noorim Eesti suusataja, kes on startinud maailma karika etapil.

55 startijast jättis Rajas eelsõidus selja taha seitse konkurenti ja sai 48. koha. Eelsõidu parim, rootslannast olümpiavõitja ja maailmameister Jonna Sundling oli 32,6 sekundit kiirem.

Rajase naaberkülast Ohakverest pärit ning rahvusvahelistel võistlustel juba mitmel aastal karastunud Aveli Uustalu oli temast kuus sekundit kiirem ja sai 45. koha. Veerandfinaali pääsust jäi lahutama 13 sekundit.

12st stardis olnud Eesti suusatajast oli Uustalu eelsõidu neljas ja Rajas seitsmes.

Uustalu ütles pärast sõitu Delfile, et oli mõnus tulla kodupubliku ette võistlema. "Terve raja ulatuses elasid kaasmaalased kaasa, kaasaelamine oli nii tugev, et treeneri öeldud aegu polnud kuulda. Täitsa võimas," tõdes ta võistluse õhkkonna kohta, kus raja ääres ja laulukaare all olid kaasa elamas tuhanded pealtvaatajad.

Uustalu tänavuse hooaja parim tulemus maailma karika etappidel oli novembris Soomes sprindis saavutatud 35. koht. Eelmisel aastal tulid Rajas ja Uustalu Eesti täiskasvanute meistriks paarissprindis. Sel aastal võitsid nad samal alal pronksmedali.

Meeste sprindi võitnud Norra suusakuulsuselt Johannes Hösflot Klaebolt kiidusõnu pälvinud maailma karika etapi peakorraldaja oli Ida-Virumaa juurtega Robert Peets, kes tähistas samal päeval ka sünnipäeva. Ida-Virumaal on Peets olnud Alutaguse suusa- ja rattamaratonide korraldaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles