Algas kestvuskrossi Eesti hooaeg

Põhjarannik
Copy
Riho Keerme suutis sellest hoolimata, et kukkus algul ise ja turvas pärast rängalt kukkunud konkurenti, tõusta enduuroklassis kõrgeimale astmele.
Riho Keerme suutis sellest hoolimata, et kukkus algul ise ja turvas pärast rängalt kukkunud konkurenti, tõusta enduuroklassis kõrgeimale astmele. Foto: Igor Tšeskidov

Laupäeval anti Valgamaal Vilaskis start Eesti kestvuskrossi meistrivõistluste hooajale. Stardirivi oli pikk nagu kevadel ikka ja stardis ka need, kes löövad kaasa Euroopa kõvemates sarjades. Seda väärtuslikum on idavirulaste väljateenitud kaks poodiumikohta.

Enduuroklassis oli parim Riho Keerme, kes edestas Rauno Voldekut kahetunnises sõidus kahe minutiga. Samas ei olnud Riho algus just paljutõotav. Stardirüsinas teises kurvis ta kukkus ja jäi rivi tahaotsa. Sai seejärel hoo üles, kuid üks ring venis kahtlaselt pikaks. "Minu nina ees konkurent kukkus ja sain aru, et tegu oli kõva matsuga. Pidasin kinni ja kuni pealtvaatajate kutsutud kiirabi tuli, vaatasin, et keegi teadvusetult lebavale tsiklimehele otsa ei sõidaks," selgitas Riho Keerme. Nii kogunes veel kaotust paar minutit. Aga seejärel sai gaas põhja keeratud ning klassivõit tuli. "Olen sel kevadel kahel järjestikusel päeval tsikliga trennis käinud, aga enesetunne, lihasmälu ning tunnetus olid head," sõnas Keerme.

Klassis E2 oli konkurents karm, Tanel Rauk saavutas seal neljanda koha ning Cristopher Talli oli kuues. Quadide arvestuses teenis Martin Toovis välja samuti neljanda koha. Hobi B-klassi arvestuses oli Riho Unt viies ning klassis E1 Allar Keerme kuues.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles