Motokrossihooaeg sai avapaugu

Põhjarannik
Copy
Rajameistri tahtel oli sõit keerulisemaks tehtud palgivirnadest takistustega.
Rajameistri tahtel oli sõit keerulisemaks tehtud palgivirnadest takistustega. Foto: Eva Koger

Nädalavahetusel algas motokrossi- ja enduurosõitjate Eesti meistrivõistluste ja karikavõistluste hooaeg. Mõlemas sarjas asus stardijoonele ka idavirukaid.

Motokrossisõitjad startisid Karksi-Nuias ja Jõhvi motoklubi esindav Tanel Rauk teenis uues klassis MX Local teise koha. Nagu teada, on ka maailma- ja Euroopa meistrivõistluste stardis eestlasi, kes löövad kaasa ka kodumail, kui aega on. See aga tähendab, et noored tulevikutalendid ja amatöörid on raskes seisus ning saavad pjedestaali vaid eemalt imetleda.

"Selline vahetegemine tõstab amatöörsportlaste motivatsiooni. Tanel Rauk keerab igapäevaselt rekarooli ja otse loomulikult pole tal selliseid võimalusi trenni teha ning kasutada uusimat ja peenlihvitud tehnikat nagu proffidel," ütles Argo Keerme Jõhvi motoklubist. "Rada oli raske, aukus ja liivane," kommenteeris Tanel Rauk oma võistlust.

Enduuromehed aga rivistusid üles Lõuna-Eestis Leigo kandis. Ka seal oli rada raske ning rajale kuhjatud palgivirnad nõrgematele sõitjatele paras katsumus.

"Esiotsas tegime paljudele kiiresti ringi sisse, kuigi ideaalis oleks pidanud rahvaklasside sõit meie teisele ringile minekuks juba lõppenud olema, aga mõne suurema hunniku juures pusis veel viis-kuus meest," ütles klassis E-1 kolmanda koha saanud Riho Keerme. E-3 klassis oli Toila motoklubi esindaja Rauno Voldek neljas. Beginner´i klassis teenisid Tanel Kingu viienda ja Raigo Onton kuuenda koha. Hobiklassis oli Mallor Vildak kaheksas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles