Narvas sirgunud Georgi Tunjovi jalgpallurikarjäär jätkub Itaalia kolmandas liigas

Põhjarannik
Copy
Georgi Tunjov on Eesti koondise eest osalenud 11 mängus.
Georgi Tunjov on Eesti koondise eest osalenud 11 mängus. Foto: Eero Vabamägi / Scanpix

Narvast pärit 22aastane Eesti koondise jalgpallur Georgi Tunjov astub oma mängijakarjääris Itaalias ühe liigataseme võrra allapoole.

16aastaselt Narva Transist Itaalia tugevaima liiga Serie A meeskonna Ferrara SPALi akadeemiasse siirdunud Tunjov liitus Itaalia tugevuselt kolmandasse liigasse Serie C kuuluva Pescara Calcioga. Meeskonnaga, mis kuulus viimati Serie A-sse 2017. aastal.

Tunjovil õnnestus mõned aastad tagasi osaleda SPALi ridades ka kümnes Serie A kohtumises. Kokku mängis Tunjov SPALi esindusmeeskonna eest 37 korral, neist enamiku Serie B-s, kuhu meeskond on praeguseks langenud. Serie C-s mängis Tunjov hooajal 2021/2022, kui ta oli laenul Carrarese meeskonnas.

Eesti täiskasvanute koondist on poolkaitsjana tegutsev Georgi Tunjov esindanud 11 korda. Viimati mängis ta koondise eest ühe poolaja tänavu 20. juunil, kui Eesti jäi valikmängus 0:3 alla maailma ühele tugevamale rahvuskoondisele Belgiale.

Jalgpalliportaal Transfermarkt hindab tema praeguseks turuväärtuseks 200 000 eurot. 2020. aasta suvel oli see 500 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles