Politsei keelab Narvas Venemaa sõjapropagandaga seotud avalikud koosolekud (1)

Põhjarannik
Copy
Indrek Püvi.
Indrek Püvi. Foto: Ilja Smirnov

Politsei otsustas keelata Narvas avalike koosolekute korraldamise 26. juulist kuni 2. augustini, kui koosoleku ajendiks on Venemaa sõjapropagandaga seotud tähtpäevad.

„Kahjuks on teatud inimesed varasematel aastatel tähistanud juuli lõpus ja augusti alguses nii Narva okupeerimist kui ka erinevate Venemaa sõjaväe üksustega seotud propagandistlikke tähtpäevi,“ ütles Narva politseijaoskonna juht Indrek Püvi. „Venemaa sõda Ukrainas on kuritegelik ning Venemaa propagandaga seotud sümboolika kasutamine ja tähtpäevade tähistamine on Eestis lubamatu.“

Jaoskonna juht selgitas, et olukorras, kus samad Venemaa sõjaväeüksused panevad praegu Ukrainas toime sõjakuritegusid, ei ole sellised koosolekud mõeldavad. „Neil üritustel kasutataks suure tõenäosusega vaenulikku sümboolikat, miks võiks endaga kaasa tuua tõsiseid õigusrikkumisi ning konflikte,“ rääkis Püvi.

See tähendab, et politsei keelab rongkäigud, kogunemised ja kõnepidamised, mis propageerivad sõda ja toetavad sümbolite, sõnade ja tegudega Putini režiimi sõjakuritegusid Ukrainas. Politseile oli tänaseks laekunud üks avaldus avaliku koosoleku registreerimiseks, mis pidanuks toimuma 26. juulil Narvas. See avaldus sai käesoleva korralduse tõttu keelduva vastuse.

Keelatud avaliku koosoleku korraldamise eest karistatakse rahalise karistuse või kuni aastase vangistusega. Politsei peab kinni inimesed, kes keelatud koosolekul osalema agiteerivad või keelatud koosolekut muul moel korraldada aitavad.

„Hoiame silma peal ka internetis ja eriti sotsiaalmeedias toimuval, et ära hoida vaenu õhutamine või sellised juhtumid kiirelt tuvastada,“ rääkis politseijaoskonna juht.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles