Konkureeriva Keskerakonna fraktsiooni loomine Narvas teeb parteilastele tuska

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Narva volikogu ja riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Aleksei Jevgrafov on volikogus loonud konkureeriva Keskerakonna nime kasutava fraktsiooni..
Narva volikogu ja riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Aleksei Jevgrafov on volikogus loonud konkureeriva Keskerakonna nime kasutava fraktsiooni.. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva volikogu Keskerakonna fraktsioon taunib seda, et keskerakondlase Aleksei Jevgrafovi eestvõttel on volikogus loodud konkureeriva nimega fraktsioon Keskerakond Narva Heaks.

"18. augustil kogunes Keskerakonna Narva piirkonna juhatus arutamaks olukorda, kus Narva Linnavolikogus on ümber nimetatud fraktsioon Keskerakond Narva Heaks, mis on äärmiselt eksitav ega ole kooskõlastatud Keskerakonna Narva piirkonna ja Keskerakonna juhatusega,"teatas piirkonna juhatus.

11. augustil kutsus Keskerakonna Narva piirkonna juhatus üles Narva volikogus liituma Keskfraktsiooniga kõiki linnavolikogu keskerakondlasi ja neid, kes jagavad Keskerakonna vaateid, et lõpetada järjepidevad umbusaldused ja et Narva volikogu saaks keskenduda tööle linnaelanike heaks. Seda üleskutset järgisid mitmed volinikud ja praegu on Narva Keskfraktsiooni 11-st liikmest 7 keskerakondlased, samas kui fraktsiooni Narva Heaks 9 liikmest on Keskerakonna liikmeid vaid 3, teatas erakond oma avalduses.

Fraktsiooni Narva Heaks liikmete hulka kuuluvad alles hiljuti Eesti Keskerakonda astunud Aleksei Jevgrafov, Keskerakonna ridadest 2021. aastal teise valimisnimekirjaga liitunud Tamara Komlova ja pärast 2021. aasta valimisi Keskerakonnast teise fraktsiooni üle läinud Jelizaveta Tšertova. Võtta fraktsioonile liitnimeks Keskerakond ei ole kooskõlas hea tava ega poliitikaga, leidis Keskerakonna Narva piirkonna juhatus."Huumor on ühiskonnas teretulnud, aga käesoleval juhul on Aleksei Jevgrafovi nali läinud üle võlli. Selline erakonna nimega suvaliselt ringikäimine devalveerib poliitikat ja tekitab inimestes võõristust. Narva elanikud ootavad volikogu liikmetelt sisulist tegevust, praegune intriigide punumine vaid süvendab umbusku linnavõimu vastu," öeldakse avalduses. (PR)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles