Kaisa Kukk tuli maratonis Eesti meistriks

Põhjarannik
Copy
Kaisa Kukk.
Kaisa Kukk. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Mäetagusel elav Kaisa Kukk tuli pühapäeval maratonijooksus nii Eesti meistriks kui ka Põhjamaade politsei meistriks.

Ida-Virumaalt pärit Eesti jooksukuulsuse Enn Selliku juhendamisel treeniv Kukk läbis Tallinna tänavatel 42,195 kilomeetrit ajaga 2:50.22. Pille Hinni − oma lähimat konkurenti Eesti meistrivõistluste arvestuses − edestas Kukk rohkem kui kolme ja poole minutiga. Kuke kaks aastat tagasi joostud isiklik rekord on seitse minutit kiirem.

Tallinna maratonil olid Kaisa Kukest kiiremad vaid kolm aafriklannat suurtest jooksuriikidest Etioopiast ja Keeniast. Naiste maratoni võitja Dessi Ethlemahu Sintayehu Etioopiast läbis maratoni ajaga 2:34.04.

Enne Kaisa Kukke jõudis maratoni finišisse vaid 40 meest, kelle seas oli Eesti jooksjaid ainult 15.

Ida-Virumaalt pärit meesjooksjatest oli kiireim Andrei Škubel ajaga 2:47.12. See andis Tallinna maratonil 34. Eesti meistrivõistlustel seitsmenda ja Põhjamaade politsei meistrivõistlustel Eesti parimana kaheksanda koha.

Idavirulastest jõudis vähem kui kolme tunniga maratonifinišisse ka Artjom Fjodorov, kes sai ajaga 2:59.47 üldarvestuses 86. koha.

Tugeva jooksu tegi ka maratoni ajaga 3:12.48 läbinud jõhvilanna Hillevi Velba, kes pälvis Eesti meistrivõistlustel kaheksanda koha − vanuseklassis N45 oli see paremuselt teine tulemus.

Tallinna maratoni distantsi läbis kokku ligemale 1700 jooksjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles