Jõhvi rahvajooks viib osalejad poodi ja kontserdile

Põhjarannik
Copy
Nii nagu mullugi on Jõhvi rahvajooksu stardi- ja finišipaik Heino Lipu staadionil.
Nii nagu mullugi on Jõhvi rahvajooksu stardi- ja finišipaik Heino Lipu staadionil. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Laupäeval toimuval Jõhvi rahvajooksul peavad osalejad sel aastal jooksma läbi Pargi kaubanduskeskuse ja saavad finišis osa ansambli Põhja-Tallinn kontserdist.

Laupäeval Pargi keskuse koridorides liikujatel tasub silmad hoolega lahti hoida pärast kella poolt ühte, mil Heino Lipu staadionilt stardivad 5 km ja 10 km rajal jooksjad. Nad tuiskavad kaubanduskeskusesse kontserdimajapoolsest uksest, läbivad seal paarsada meetrit ja väljuvad pargi poole jäävast uksest kino juures.

Jõhvi rahvajooksu ühe korraldaja Avo Sambla sõnul läbib tänavune rada suurt poodi, et pakkuda osalejatele huvitavat elamust. "Esimestele võidu peale jooksjatele see võib-olla kõige sobivam pole, aga tavalistele harrastajatele saab sellest vahest uus meeldejääv kogemus. Keskuse juhid tulid ka selle ideega hästi kaasa," rääkis ta, märkides, et kaubanduskeskusesse seatakse üles ka üks joogipunkt.

Sambla loodab, et Jõhvis õnnestub ületada ka läinud reedel Toilas püstitatud tänavuse Ida-Virumaa jooksusarja etappide rekord − 363 osalejat kõigi distantside peale. Mullu oli Jõhvi rahvajooksul stardis veidi alla 250 jooksja ja kõndija.

Rajad, mis algavad ja lõpevad Heino Lipu staadionil, viivad osalejad parki ja linnatänavatele ning promenaaditunneli kaudu ka teisele poole raudteed. Pärast jooksu esineb staadionil ansambel Põhja-Tallinn, keda võivad tasuta kuulama tulla kõik huvilised. "See on tänavuse Ida-Virumaa jooksusarja omamoodi lõpupidu," sõnas Sambla.

Lisaks 5 ja 10 km distantsidele on kavas ka 1,5 km pikkune lastejooks ja mudilaste tillujooks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles