Aet Kiisla alustas Ungaris uut kuue päeva jooksu Eesti rekordi üritust

Erik Gamzejev
Copy
Aet Kiisla startis Ungaris neljapäeval kell 13 jooksuvõistlusel, mis lõpeb järgmise nädala kolmapäeval kell 13.
Aet Kiisla startis Ungaris neljapäeval kell 13 jooksuvõistlusel, mis lõpeb järgmise nädala kolmapäeval kell 13. Foto: Postimees

Narva kolledži õppejõud ja ultrajooksja Aet Kiisla startis neljapäeval Ungaris kuus päeva järjest kestval jooksul sooviga ületada sel alal Eesti rekord 537,52 kilomeetrit.

Eelmisel aastal jäi Kiislal samas paigas Balatoni järve ääres 899meetrisel ringil peetud võistlusel Kadri Pooritsale kuuluvast Eesti tipptulemusest puudu vähem kui 23 kilomeetrit.

Tänavusel võistlusel oli Kiisla reedel kella 16ks, mil jooks oli kestnud 27 tundi, jätnud selja taha ligemale 117 kilomeetrit. Kiisla märkis ühismeedias, et püüdis esimesel päeval tagasi hoida ja rohkem magada. Esimese jooksupäeva järel olid massööri hinnangul tema säärelihased väga heas korras ja ville polnud veel tekkinud.

Kiisla rääkis enne Ungarisse sõitu, et kaks eelmist korda, mil ta on samal võistlusel osalenud, on olnud heaks kooliks, kus õppida tundma, kuidas sellist katsumust kõige targemalt läbi teha.

Ränk võistlus kestab kuni järgmise kolmapäevani kella 13ni.

Võistluse käiku ja saab jälgida reaalajas siit.

Eelmisel aastal tõusis Kiisla viimasel päeval 66 osaleja seas 28. kohale. Naiste arvestuses oli ta kuues ja oma vanuseklassis kerkis kolmandaks. Mullu võitjaks tulnud ungarlane Gabor Rakonczay läbis kuue päevaga üle 844 kilomeetri. Naiste parimal, ungarlanna Zsuzsanna Marazil kogunes üle 760 kilomeetri.

Kuue päeva jooksu võistlus seisneb selles, kes osalejatest suudab 144 tunni jooksul jätta selja taha rohkem kilomeetreid. Iga osaleja valib ise taktika, kui pikalt järjest joosta või kõndida, kui palju aega kulutada söögipausideks ja magamiseks raja ääres paiknevates kämpingumajakestes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles