Meeste korvpalli üleriigilistes liigades sel aastal Ida-Viru meeskondi pole

Erik Gamzejev
Copy
Meeste üleriigiliste liigade mänge sel aastal Jõhvi spordihallis enam ei näe, küll aga tõotavad põnevad tulla kohaliku rahvaliiga mängud.
Meeste üleriigiliste liigade mänge sel aastal Jõhvi spordihallis enam ei näe, küll aga tõotavad põnevad tulla kohaliku rahvaliiga mängud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaa spordi ühel esindusalal korvpallis ei tee algaval hooajal üleriigilistes meesteliigades kaasa ükski siinne meeskond. Korvpallihuvilistel jääb üle jälgida kohaliku rahvaliiga mänge, mis peaksid tulema põnevad ja tasavägised.

Ida-Virumaa meeskonnad pole Eesti esimesest või teisest liigast puudunud aastakümneid. Enamasti on neid mänginud seal ühel hooajal mitu. Aastatel 2012-2014 tegi esindusmeeskond HITO kaasa koguni meistriliigas, samal ajal mängisid teises liiga nii Toila kui Sillamäe. Hiljem on üleriigilistes liigades lisaks neile mänginud ka Narva ja Iisaku koguni kahe võistkonnaga.

Pärast seda, kui Reinar Halliku korvpallikool erimeelsuste tõttu Alutaguse vallavõimudega Ida-Virumaalt mullu Lääne-Virumaale kolis, jäi ainsaks Ida-Viru meeskonnaks teises liigas HITO/Karjamaa, kes tegi põhiturniiril eduka hooaja alguse, kuid jäi hiljem siiski poolfinaalseeriast välja. Sel aastal HITO/Karjamaa teise liigasse enam ei registreerunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles