Motosportlased kihutasid Paikusel ja Männikul

Põhjarannik
Copy
Nädalavahetusel olid võistlustingimused kohati väga ekstreemsed. "Aga samas nagu ikka kõigile võrdsed ja viriseda oleks patt," ütles Allar Keerme.
Nädalavahetusel olid võistlustingimused kohati väga ekstreemsed. "Aga samas nagu ikka kõigile võrdsed ja viriseda oleks patt," ütles Allar Keerme. Foto: Raido Kull

Möödunud nädalavahetusel löödi tsiklitele hääled sisse nii Paikusel kui Männikul ning draamat ja õnnestumisi tundsid ka idavirukatest krossisõitjad.

Laupäeval Paikuse liivarajal peetud Eesti kestvuskrossi meistrivõistluste etapil olid tingimused ekstreemsed: nähti nii paduvihma kui tõelist hämarust, ehkki sõit toimus keset päeva. Vihma tõttu oli rada kohati suuri vee- ja mudamülkaid täis, nii et ka kogenumad sõitjad vajasid vahel tsiklite edasiliigutamiseks käterammu.

Kõige paremini sai ekstreemsete oludega hakkama Tanel Rauk, kes teenis E2-klassis esikoha. Quad´ide klassis sai Martin Toovis teise koha.

Pühapäeval tõmmati Männiku tankodroomil joon alla MX-sarja hooajale. Siin oli suur küsimärk Allar Keerme lõppkoht. "Ega ma enam midagi lootnud. Reedel lagunes trennis oma tsikkel ning laupäeval lendas teisel mootorrattal laiali sidur. Seega püüdsin pühapäeval venna enduurotsikliga, mis on hoopis teise seadistusega ja tänavalegaalne riist, kuidagi rajal püsida," ütles Keerme. Ainult rehvid olid krossitsikli omad all.

Kvalifikatsioonis tuligi Keermel lõpetada viimasena, aga võistlusteks suutis ta võõra masinaga natuke kohaneda ning ehkki viies koht pole midagi erilist, piisas sellest hooaja kokkuvõttes hõbemedaliks.

Kõikidele Ida-Viru motohuvilistele tuleb aga eeloleval nädalalõpul võistlus koju kätte, kui Illuka krossirajal toimub kestvuskrossi EMV kolmas etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles