Kiviõli gümnaasiumiastme sulgemine: rahvas on vastu, riik ilmselt ei tagane

Erik Kalda
, ajakirjanik
Uuendatud 17. jaanuar 2024, 21:07
Copy
Haridus- ja teadusministeeriumi Ida-Virumaa riigikoolide projektijuht Hille Ilves püüdis sel teisipäeval Kiviõli koolirahvale järjekordselt selgitada, et Kiviõlis ei ole gümnaasiumiharidusel perspektiivi. Siiski jäid mitmed küsimused õhku.
Haridus- ja teadusministeeriumi Ida-Virumaa riigikoolide projektijuht Hille Ilves püüdis sel teisipäeval Kiviõli koolirahvale järjekordselt selgitada, et Kiviõlis ei ole gümnaasiumiharidusel perspektiivi. Siiski jäid mitmed küsimused õhku. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kuigi haridus- ja teadusministeerium on Kiviõlis gümnaasiumihariduse sulgemise asjus kohaliku kogukonnaga juba kolm kohtumist korraldanud, pole kogukond ja ministeerium üksmeelt leidnud ning ilmselt paneb riik kohalike vastuseisule vaatamata gümnaasiumiklassid siin kinni.

"Midagi pole veel otsustatud," on haridus- ja teadusministeeriumi Ida-Virumaa riigikoolide projektijuht Hille Ilves nendel kohtumistel elanikele kinnitanud, kuid mingi muud varianti peale gümnaasiumiastme sulgemise kah välja ei pakuta. Argumendiks ikka asjaolu, et laste arv kahaneb ja võetud on suund koolivõrgu korrastamisele, sealhulgas asutada igasse maakonda vähemalt üks riigigümnaasium − Ida-Virumaal on neid kokku viis.

Analüüse veel tehakse

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles