Suurvõistlustele pürgiv Jekaterina Mirotvortseva alustas hooaega võiduga Slovakkias

Põhjarannik
Copy
Jekaterina Mirotvortseva hooaja avavõistlusel Slovakkias võidetud karikaga.
Jekaterina Mirotvortseva hooaja avavõistlusel Slovakkias võidetud karikaga. Foto: Erakogu / EKJL

Sillamäelt pärit 21aastane käija Jekaterina Mirotvortseva võitis laupäeval Slovakkias toimunud World Athletics Race Walking Touri kuldtasemega võistlusel 10 km käimises U23 vanuseklassis esikoha.

Tartu ülikoolis füsioteraapiat õppiv Mirotvortseva läbis 10 kilomeetrit maanteel ajaga 47:18, mis jääb tema kahe aasta vanusele isiklikule rekordile, mis on ühtlasi ka Eesti naiste rekord, alla vaid 23 sekundiga. Teiseks jäänud ungarlannat Tiziana Spillerit edestas ta 22 sekundiga.

Euroopa tänavuse hooaja edetabelis kerkis Mirotvortseva selle tulemusega naiste arvestuses kümnendaks. Kogu maailmas on tänavusel aastal sel alal paremat aega näidanud 42 naist. Maailma hooaja edetabelijuht on jaapanlanna Kumiko Okada ajaga 42:46.

Tartus õppides treenib Mirotvortseva Eesti ühe edukama ja tuntuma kergejõustikutreeneri Harry Lembergiga. Samas hoiab ta sidet ka oma esimese treeneriga Sillamäel Jevgeni Terentjeviga.

Pariisi olümpiamängudel on naistel kavas 20 kilomeetri käimine. Olümpianorm on hirmkõva 1.29:20. Mirotvortseva on seda distantsi ametlikul võistlusel läbinud vaid korra, kaks aastat tagasi Prantsusmaal, kus ta sai kirja tulemuse 1.38:14. Olümpiamängudel pääseb starti 48 käijat. Normitäitjad on nendest ligikaudu pooled, ülejäänud kohad jagatakse keeruka reitingupunktide süsteemiga.

Jevgeni Terentjevi hinnangul peaks olümpiale pääsemiseks piisama tulemusest vahemikus 1.34-1.36, mida tuleb lähikuudel näidata. "Usun, et see on Katjale täiesti jõukohane tulemus," sõnas ta.

Juuni esimeses pooles Itaalis toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel on naiste 20 km käimises kvalifikatsiooninormiks 1.31:40.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles