Pühapäeval algab Kohtla-Järve jäähallis naiste jäähoki MMi turniir (2)

Erik Gamzejev
Copy
Eesti hokinaiskond peab Kohtla-Järvel neli kohtumist, neist esimene on pühapäeva õhtul Bosnia ja Hertsegoviina vastu.
Eesti hokinaiskond peab Kohtla-Järvel neli kohtumist, neist esimene on pühapäeva õhtul Bosnia ja Hertsegoviina vastu. Foto: Eesti Hokiliit

Pühapäeval algab Kohtla-Järve jäähallis naiste jäähoki maailmameistrivõistluste turniir, kus osalevad maailmas tugevuselt viiendasse kümnesse kuuluvad rahvuskoondised.

Eesti koondise vastased 3. divisjoni B-tugevusgrupi turniiril on Bosnia ja Hertsegoviina, Singapur, Tai ja Iisrael, kelle osalemine oli julgeolekukaalutlustel vahepeal küsimärgi all.

Eesti naiskond on turniiri favoriit, sest maailma naiste hokikoondiste reitingus on Eesti vastastest kõige kõrgemal, 40. kohal. Turniiri avamäng on pühapäeval kell 15, kui vastamisi lähevad Tai ja Iisraeli naiskond. Eesti koondis kohtub kell 18.30 Bosnia ja Hertsegoviinaga.

Eesti naiskonda kuulub neli mängijat teist aastat järjest Eesti meistriks tulnud Kohtla-Järve Everesti naiskonnast: väravavaht Uljana Jeggi, kaitsjad Aleksandra-Olga Seppar ja Arina Benetis ning ründaja Estrit Aasma. Koondisesse kuulub ka Kohtla-Järvelt pärit Tallinna Grizzlyze ründaja Delen Schüle.

Eesti naiskond on olnud Kohtla-Järvel treeninglaagris alates selle nädala kolmapäevast. Vastaste naiskonnad peaks saabuma Ida-Virumaale laupäeval.

Kohtla-Järve spordikeskus kulutas jäähalli turniiri nõuetega vastavusse viimiseks ligikaudu 400 000 eurot. Selleks ehitati jäähalli muu hulgas üks uus riietusruum, tehti korda kohtunike ruumid ja kohvik. Spordikeskuse juhi Kaarel Kotkase sõnul olid need kõik vajalikud tööd, mis tulnuks hallis nagunii ära teha.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles