Ida-Virumaa jooksusarja lumise avaetapi Narva-Jõesuus võitis Deniss Šalkauskas

Erik Gamzejev
Copy
KINDEL VÕIT: kui Deniss Šalkauskas kõleda ilmaga hommikul Narva-Jõesuus üle lõpujoone jõudis, ei olnud lähimaid jälitajaid veel silmapiirilgi.
KINDEL VÕIT: kui Deniss Šalkauskas kõleda ilmaga hommikul Narva-Jõesuus üle lõpujoone jõudis, ei olnud lähimaid jälitajaid veel silmapiirilgi. Foto: Margit Kurvits / Ida-Virumaa jooksusari

Viimaseid nädalaid Kohtla-Järve abilinnapea ametis olev Deniss Šalkauskas võitis laupäeval Ida-Virumaa tänavuse jooksusarja esimese etapi Narva-Jõesuus.

Miinuskraadidega ja kohati lumisel ja libedal rajal toimunud võistlusel oli Šalkauskas lähikonkurentidest üle mitme liivaluite jagu. Kui Šalkauskas jättis 6 km selja taha ajaga 21.15, siis teiseks tulnud Andrei Škubelil kulus aega rohkem kui minuti võrra rohkem. Kolmandana tuli üle lõpujoone Aleksandr Patrenkin, kes jäi Škubelile alla vaid viie sekundiga.

Naistest oli parim narvalanna Jana Heikinen ajaga 28.24. Teiseks tulnud jõhvilanna Haide Perteli aeg oli 29.11 ning tema oli üle poole minuti nobedam kolmandaks tulnud narvalannast Natalja Sazonovast.

3 km rajal olid parimad Igor Krawcyk Kohtla-Järvelt ja Aleksandra Artamonova Sillamäelt. Laste 1,1 km pikkuse võidujooksu võitsid poistest kohtlajärvelane Eryk Krawcyk ja tüdrukutest narvalane Ksenia Goldman, kellest kiiremad olid vaid kolm poissi.

Kõikide distantside ja tillujooksu peale kokku oli Narva-Jõesuu jüriöö jooksul osalejaid 212.

Üks jooksusarja korraldajaid Andrus Lehismets ütles, et eelnevatel aastatel pole ühelgi avaetapil nii palju osalejaid olnud. "Arvestades ka ebatavalisi ilmaolusid olime meeldivalt üllatunud sellise osalejate hulga üle. Eelmisel õhtul, kui hakkas kõvasti lund sadama ja puhus tugev tuul, muutusime üsna ärevaks. Aga jooksu ajaks enam sadu ja tugevat tuult polnud," rääkis Lehismets, kelle sõnul oleks osalejaid rohkemgi olnud, aga osa ei riskinud suverehvidega sõitu Narva-Jõesuusse laupäeva hommikul ette võtta.

Esimest korda Narva-Jõesuus toimunud jooksusarja etapi rada, mis viis osalejad ka mereranda, sai Lehismetsa sõnul osalejatelt kiitust. "Rada oli mitmekesine, ei olnud ainult asfaldil jooks."

Ida-Viru jooksusarja järgmine etapp toimub 18. mail Kohtla-Järve pargis. Andrus Lehismets loodab, et seal tuleb rajale jooksma või kõndima vähemalt 300 osalejat.

Vaadake kõiki tulemusi siit!

Video: Marius-Daniel Vähk (Ida-Virumaa jooksusari)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles