Jõhvi võõrustab neljapäeval maailmarekordimeest, olümpiavõitjat ja maailmameistrit

Erik Gamzejev
Copy
Mykolas Alekna esimene suursaavutus tippspordis oli, kui ta tuli 2022. aastal kõigest 19aastaselt Münchenis Euroopa meistriks. Tänavu kevadel võttis ta tulemusega 74,35 enda nimele ka kettaheite maailmarekordi, kusjuures senine Jürgen Schulti maailmarekord oli püsinud ületamatuna ligemale 38 aastat.
Mykolas Alekna esimene suursaavutus tippspordis oli, kui ta tuli 2022. aastal kõigest 19aastaselt Münchenis Euroopa meistriks. Tänavu kevadel võttis ta tulemusega 74,35 enda nimele ka kettaheite maailmarekordi, kusjuures senine Jürgen Schulti maailmarekord oli püsinud ületamatuna ligemale 38 aastat. Foto: Mihkel Maripuu / Scanpix

Neljapäeval Jõhvis toimuval kergejõustikuõhtul teevad kettaheites kaasa kõik kolm praegust maailma parimat: lisaks olümpiavõitjale ja maailmameistrile Daniel Stahlile ja maailmameistrile Kristjan Čehile kinnitas teisipäeval osalemist ka värske maailmarekordiomanik Mykolas Alekna.

Heino Lipu staadionil asuvad meeste kettaheites võistlustulle tervelt viimase viie tiitlivõistluse kuldmedalivõitjad: 2021. aastal Tokyos olümpiavõitjaks ning 2019. aastal Dohas ja 2023. aastal Budapestis maailmameistriks kroonitud Rootsi rekordi omanik Daniel Stahl (rekord 71.86), 2022. aastal Eugene'is maailmameistri tiitli võitnud ja möödunud aastal Jõhvi staadionil Sloveenia rekordi püstitanud Kristjan Kristjan Čeh ning 2022. aasta Müncheni Euroopa meister, aprillis maailmarekordi püstitanud Mykolas Alekna Leedust (74.35).

Lisaks neile on kohal Doha MMi hõbe ja 2018. aasta Teemantliiga võitja, Jamaica rekordi mees Fedrick Dacres (70.78), eelmisel aastal Teemantliiga võitjaks tulnud Austraalia rekordi omanik Matt Denny (69.35), juunioride MMi hõbe, Saksamaa 20aastane tulevikulootus Mika Sosna (68.96), samuti Hollandi, Katari ja Jaapani kettaheitjad ning Eesti parimad.

Tagasi üles