VIDEO ja PILDIGALERII Maailma kettaheiteässad jagasid Jõhvi spordilastele autogramme ja tegid koos pilti

Erik Gamzejev
Copy
Paljudel Jõhvi spordilastel on nüüd särgil või postkaardil kettaheite maailmarekordiomaniku Mykolas Alekna autogramm.
Paljudel Jõhvi spordilastel on nüüd särgil või postkaardil kettaheite maailmarekordiomaniku Mykolas Alekna autogramm. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Neljapäeval toimuvaks kergejõustikuvõistluseks Jõhvi saabunud maailma kettaheiteässad tegid kolmapäeva õhtul Heino Lipu staadionil ühispildi Jõhvi spordilastega ja jagasid neile autogramme. 

Neljapäevase Jõhvi kergejõustikuõhtu naelaks olevas meeste kettaheites asuvad võistlustulle nii leedulasest värske maailmarekordimees Mykolas Alekna, rootslasest olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister Daniel Stahl ning sloveenlasest maailmameister Kristjan Čeh. 

Pühapäeval Marokos toimunud teemantliiga etapil oli neist parimas hoos Alekna, kes heitis ka üle 70 meetri saades parimal katsel kirja tulemuse 70.74. Teiseks tuli 67.74 heitnud austraallane Matthew Denny, kes osaleb samuti Jõhvi võistlusel ning kolmas oli tulemusega 67.79 Stahl. 

Mullune maailma edetabelijuht Jõhvis heidetud tulemusega 71.86 Kristjan Čeh sai Marokos kirja 64.64 ja oli sellega alles seitsmes. Jõhvi võistlusel osalejatest oli temast eespool ka 65.05 heitnud jamaikalane Fedrick Dacres. 

Lisaks kettaheitele on Jõhvi kergejõustikualal kavas veel üle kümne ala, kus tulevad starti 32 riigi sportlased. Teiste seas ka näiteks hispaanlasest 110 meetri tõkkejooksu Rio olümpiahõbe Orlando Ortega. 

Mullu Jõhvis 100 meetri Eesti rekordi püstitanud Karl Erik Nazaraov teeb kaasa nii 100 meetri kui ka 60 meetri jooksus. 

Lisaks võisteldakse veel naiste 100 meetri tõkkejooksus ja  kõrgushüppes, meeste ja naiste kolmikhüppes ja kõrgushüppes, 4x100 m teatejooksus, 800 meetri jooksus, vasaraheites ja meeste kuulitõukes. 

Koos kettaheiteässadega jagasid Jõhvi lastele autogramme ka Karl Erik Nazarov ning olümpiavõitja Gerd Kanter ja kaugushüppe Euroopa sisemeister Ksenia Balta. Kanter ja Balta korraldasid Heino Lipu staadionil poolesajale Jõhvi spordilapsele ka näidistreeningule.

Neljapäeval toimuvale kergejõustlikuõhtule on külalisena lisaks Kanterile tulemas ka kahekordne olümpiavõitja Virgilijus Alekna ja olümpiapronks Aleksander Tammert. 

Jõhvi võistlus kuulub teist aastat järjest World Athletics Continental Touri ülemaailmsesse võistlussarja, millel osalemine annab sportlastele hinnalisi reitingupunkte, mille põhjal on võimalik pääseda nii juunis Roomas toimuvatele Euroopa meistrivõistlustele kui ka augustis algavatele Pariisi olümpiamängudele.

Jõhvi kergejõustikuõhtu otseülekannet saab vaadata Postimehe portaalist.

Tagasi üles