Aet Kiisla püstitas Ida-Virumaa rekordi 24 tunni jooksus

Erik Gamzejev
Copy
Tänavuse Kohtla-Nõmme ultra võitjad Aet Kiisla ja Szilard Fodor jooksuringil pühapäeva hommikul. Selleks hetkeks on jooks kestnud juba üle 21 ja poole tunni ning finišini on jäänud veel ligemale kaks ja pool tundi.
Tänavuse Kohtla-Nõmme ultra võitjad Aet Kiisla ja Szilard Fodor jooksuringil pühapäeva hommikul. Selleks hetkeks on jooks kestnud juba üle 21 ja poole tunni ning finišini on jäänud veel ligemale kaks ja pool tundi. Foto: Aivar Oja / Gurmeejooksud

Ultrajooksu eestvedaja Ida-Virumaal, Narva kolledži õppejõud Aet Kiisla püstitas nädalavahetusel Kohtla-Nõmme staadionil peetud 24 tunni jooksul selle ala Ida-Virumaa naiste rekordi, läbides ööpäevaga 164,506 kilomeetrit.

Oma varasemat tulemust parandas Kiisla ligikaudu kümne kilomeetriga. Endine Eesti rekordi omanik Raili Rüütel, kes tuli pärast paariaastast pausi sel ekstreemsel alal taas võistlustulle, läbis teisena seekord 132,2 kilomeetrit.

Kiisla jaoks oli tegu lühikese võistlusega, sest Ungaris Balatoni järve ääres on ta korduvalt kaasa teinud ka kuue päeva jooksuvõistlusel.

Meestest oli parim ungarlane Szilard Fodor, kes tegi ööpäevaga Kohtla-Nõmme kooli 308meetrisel jooksuringil 570 tiiru, mis teeb 175,584 kilomeetrit. Teise koha saanud 64aastane Jaak Rohtsalu läbis 166,517 kilomeetrit.

Ida-Virumaa kangeim ultrajooksja German Terehhov ei saanud sel aastal osaleda, sest oli samal ajal Jõhvis toimunud Virumaa tantsupeol rahvatantsurühmaga Virvet tantsimas.

Vigastuse tõttu loobus viimasel hetkel osalemisest ka kaks aastat tagasi Kohtla-Nõmme staadionil 24 tunni jooksu Eesti rekordi 245,168 kilomeetrit püstitanud raudmees Rait Ratasepp.

Küll aga oli rajal eelmine Eesti rekordi mees Vladimir Frolov, kes pärast kaks ja pool aastat tagasi toimunud ränka liiklusõnnestust, kus ta sääreluu kildudeks purunes, liigub nüüd ratastoolis. Visa hingega spordimees läbis Kohtla-Nõmme staadionil ratastoolis seekord ligemale 92 kilomeetrit.

Tagasi üles