Narva Trans noolib Sidorenkovi

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellel 2015. aastal tehtud pildil mängib tollal Sillamäe Kalevisse kuulunud Andrei Sidorenkov oma võimaliku tänavuse tööandja Narva Transi vastu.
Sellel 2015. aastal tehtud pildil mängib tollal Sillamäe Kalevisse kuulunud Andrei Sidorenkov oma võimaliku tänavuse tööandja Narva Transi vastu. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Narva Trans on algavaks hooajaks teinud lepingupakkumise Ida-Virumaa selle sajandi kõige edukamale jalgpallurile Andrei Sidorenkovile, kes aga mõtleb veel, kas võtta see vastu või oodata midagi paremat. 

23 korral Eesti koondist esindanud Sillamäelt pärit vasakkaitsja Andrei Sidorenkov tegi Transi särgis kaasa ühe poolaja halliturniiri mängus Tallinna Levadia vastu, mille narvalased 0:1 kaotasid. 

Sidorenkov võttis mõtlemisaega

Transi presidendi Nikolai Burdakovi sõnul on ühe poolaja põhjal keeruline hinnata tema hetkevormi, kuid näha oli, et ta on terve ja tema kogemustega mängija kuluks neile kindlasti ära. "Seetõttu me talle pakkumise tegimegi ja loodame temalt saada selle nädala lõpuks positiivse vastuse," ütles ta. 

Teisi pakkumisi on ka. 

Andrei Sidorenkov

Viimati Norra tugevuselt kolmanda liiga klubisse Nybergsund kuulunud Sidorenkov sõnas esmaspäeval Põhjarannikule, et Transiga liitumise kohta midagi kindlat veel öelda ei saa. "Olen ühe mängu mänginud. Sain pakkumise, aga ei ole veel midagi otsustanud ega kiirusta sellega. Teisi pakkumisi on ka," lausus ta. 

Veebruaris 35aastaseks saav ning oma karjääri jooksul peale Norra ka Taani ja Valgevene klubides mänginud Sidorenkov sõnas, et tahaks nüüd rohkem kodus Eestis olla. "Kui tuleks hea pakkumine välismaalt, siis muidugi läheksin, aga praegu on prioriteet olla kodus perega," ütles Tallinnas elav jalgpallur. 

Otsustamise puhul on Sidorenkovile peale lepingutingimuste oluline, et tegu oleks ambitsioonika klubiga, kes püüab heidelda Eesti meistriliigas kõrgete kohtade eest, aga mitte niisama. Ta tõdes, et Narva Trans on klubi eesmärkide seisukohast täiesti kaalumist vääriv variant. 

Andrei Sidorenkovi jalgpallurikarjääri tippaeg oli aastatel 2008-2012, mil ta mängis Taani kõrgliigas. 2014. aastal tuli ta kodulinna Sillamäe Kalevi meeskonda ja aitas võita Eesti meistrivõistlustel hõbemedali. 2016. aastal siirdus ta Sillamäelt Nõmme Kaljusse, kus mängis samuti kaks hooaega. 

Narva Transiga on Burdakovi sõnul liitumas ka 26aastane ja 191cm pikkune Senegali keskkaitsja Abdoulaye Diallo, keda soovis meeskonda saada Transi uus peatreener lätlane Dmitri Kalašnikov, kes teab teda ajast, mil ta mängis Läti klubis Jelgava. "Oleme tema Eestisse asumiseks vajalikud dokumendid esitanud. Kui sellega tõrkeid ei teki, tuleb ta meile," rääkis Burdakov. 

Praeguseks on Trans algavaks hooajaks sõlminud lepingu nelja välismängijaga. Eelmisest hooajast jäi meeskonda Venemaa poolkaitsja Deniss Poljakov. USA ründaja Eric McWoods on Burdakovi sõnul treeningmängudes jätnud hea mulje. "Ta on füüsiliselt väga tugev ja hea hüppevõimega," lausus ta.

Ka leedulasest poolkaitsja Julius Kasparaviciuse kohta jagas klubi president kiidusõnu. "Ta on terav, kiire ja hea tehnikaga," sõnas Burdakov, tuues näiteks, et just Kasparavicuse heast söödust sündis nädalavahetusel üks värav, kui Trans alistas halliturniiril mängus Tartu Tammeka 2:0.

Uuel peatreeneril on abiks kogenud mängija

Varem kahel hooajal Transi eest mänginud 34aastane poolkaitsja Dmitri Prošin on tänavu meeskonnas mängiva treeneri rollis. Burdakovi sõnul soovib ta tulevikus pühenduda treeneritööle ja on Peterburis läbinud ka esimesed treenerikursused. "Meie juures on tal hea alustada, samas on temast kindlasti vähemasti esialgu abi ka peatreener Kalašnikovil, kes ei tunne veel väga hästi Eesti meeskondi," rääkis Burdakov. 

Lahendamist ootab Transil veel väravavahi küsimus. Praegu proovitakse selles rollis Aleksei Matrossovit, kes mängis mullu Tadžikistanis ja on varem olnud Transis teine väravavaht. Tegu on väravavahiga, kes on teinud väga häid mänge, ent kel on sisse tulnud ka täiesti ebaõnnestunud etteasteid.  

Burdakovi sõnul otsitakse meeskonda veel ühte välismängijat. Veel pole aga selge, kas see koht läheb väravavahile või mõnele platsimängijale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles