Kose rahvas tahab maanteele kiiruspiirangut

Külli Kriis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kose küla läbiva Jõhvi − Vasknarva maantee pikal sirgel lõigul kipuvad autojuhid liiga uljalt sõitma.
Kose küla läbiva Jõhvi − Vasknarva maantee pikal sirgel lõigul kipuvad autojuhid liiga uljalt sõitma. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kose külavanem pöördus maanteeameti poole palvega piirata Kose II küla läbival Jõhvi − Vasknarva maanteel sõidukiirust 70 km/h.

Kose külavanem Priit Orav ütles, et maanteel kiiruse piiramise vajaduse üle on külas juba kaua mõtteid mõlgutatud.

"Kose I külas on kenasti kiiruspiirang 70 kilomeetrit tunnis, aga Kose II küla läbival sirgel käib suvel tõsine tervest torust andmine. Kui masinad ikka kogu aeg üheksakümnega lähevad − ja see on veel hästi, kui üheksakümnega, minnakse ka saja ja saja kümnega −, ei ole see normaalne," ütles ta. 

Liiklus on sel teelõigul üsna tihe: suured killustikuveokid, RMK sõidukid, arvukalt Kuremäele liikujaid... Maanteega ristuvatest tänavatest (neid on viis) sõidavad välja autod, jalakäijad peavad selle kõige keskel laveerima. Üle tee bussipeatusse jõudma ning tee servas kulgema, sest kõnniteed seal pole. 

"Mina elan küll teest kaugemal, aga suvel on hästi kuulda, kui mootorrattad seal täie lauluga kihutavad − hea sirge lõik poolteist kilomeetrit, enne kui raudteeülesõidukoht tuleb. Talvel suure lumega on jälle omad ohud. Ei tahaks, et seal mõni õnnetus juhtub," rääkis Orav. 

Külarahva volitus toeks, läks Orav Jõhvi vallavalitsuse majandusspetsialisti Aivo Tamme jutule. 

"Tamm võttis maanteeametiga ühendust. Sealt öeldi, et tehku ma taotlus ja siis nad vaatavad, kuidas edasi. Paar päeva tagasi saatsin neile kirja ära. Loodame, et hiljemalt suveks teele märgid pannakse." 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles