Tatjana Mannima valiti 12 aasta järel taas Ida-Viru parimaks naissportlaseks

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Mannima tuli parimate sportlaste tseremooniale koos perega. Pildil on ta koos abikaasa Are Metsa ja tütre Anna-Leega. Vanem tütar Ann-Mari tuiskas sel ajal mööda saali ringi.
Tatjana Mannima tuli parimate sportlaste tseremooniale koos perega. Pildil on ta koos abikaasa Are Metsa ja tütre Anna-Leega. Vanem tütar Ann-Mari tuiskas sel ajal mööda saali ringi. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Teisipäeva õhtul kuulutati Narva kolledži suures auditooriumis Ida-Virumaa 2018. aasta parimaks naissportlaseks suusataja Tatjana Mannima, kes viimati pälvis sellise tiitli 12 aastat tagasi. Üheksa aastat järjest seda tiitlit kandnud laskur Anžela Voronova pidi seekord leppima kolmanda kohaga.

"Selle üle on ikka hea meel, et kodumaakonnas mu tegemisi tähele pannakse ja tunnustatakse," sõnas Kiviõli suusaklubi esindav Mannima, kes saabus tseremooniale oma praegusest elupaigast Otepäält koos abikaasa Are Metsa ja tütarde Ann-Mari ja Anna-Leega.

Mannima pälvis maakonna parima naissportlase tunnustuse eelkõige tänu Pyeongchangi olümpial 30 kilommeetri ühisstardis saavutatud 28. koha eest. Ta on Põhjarannikule tunnistanud, et see võistlus ja tulemus olid talle isiklikult selline preemia, mille nimel tasus pärast teise tütre sündi tippsporti naasta. "See oli ikka võimas emotsioon, kui libisesin lõpusirgel ja teadsin, et olin viimastel kilomeetritel mööda saanud mitmetest konkurentidest ja jõudnud 30 parema hulka," rääkis ta.  

Kuigi Mannima otsustas kevadel tippspordist taanduda on jaanuaris alguses 39aastaseks saanud  naine harrastussportlasena Eestis suusaradadel jätkuvalt löömatu ning saavutas teise koha üle-eelmisel nädalavahetusel Austrias sõidetud Dolomitenlaufil, mis kuulub rahvusvahelise pikamaasuusatamise sarja  FIS Marathon Cup.

Inga Palu ja tema treener Igor Aleksandrov.
Inga Palu ja tema treener Igor Aleksandrov. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaa paremate naissportlase arvestuses pälvis Mannima ja Voronova vahel teise koha Inga Palu Sillamäelt,  kes pälvis taekwondo maailma karika etapil teise koha. 

Meestest valiti parimaks vabamaadleja  Jevgeni Soltruk, kes pälvis Euroopa meistrivõistlustel 9. koha. Teiseks hääletati Narva sõudja Mihhail Kuštein ja kolmandaks  kestuskrossile spetsialiseerunud Jõhvi motosportlane Riho Keerme.

Parima võistkonna tiitli pälvis Narva Transi jalgpallimeeskond, kes tuli Eesti meistriliigas neljandaks. Teine auhind kuulus Kohtla-Järve JK Järve, kes tuli esiliiga B-tasandil kolmandaks ja pääses üleminekumängude kaudu järgmiseks aastaks esiliigasse. 

Kõige tihedam konkurents juba kolme nominendi valimisel oli noormeeste ja neidude arvestuses. Näiteks neidusid oli kandidaatideks esitatud koguni 20. Noormeestest osutus parimaks juunioride maailmameistrivõistlustel 5. koha saanud Kohtla-Järve klubi Kuldkaru maadleja Erik Reinbok. Talle järgnesid jalgrattur Gleb Karpenko Narvast ja ujuja Joonas Niine Toilast.

Neidudest valiti parimaks Kohtla-Järve tõstja Angelina Matjuhhina, jooksja Luna-Aleksandra Lagoda ja laskur Katrin Smirnova ees.

Ida-Virumaa kõige sportilikuma perekonna tiitli pälvis perekond Virkebau.  

Spordiliidu teeneplaadiga tunnustati Sillamäe kergejõustikutreenerit Jevgeni Terentjevit.  

Ida-Virumaa aasta spordiperekonnaks valitud perekond Virkebau.
Ida-Virumaa aasta spordiperekonnaks valitud perekond Virkebau. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles