Mannima kindlustas Prantsusmaal teist kohta Worldloppeti sarjas

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Mannima võttti Haanja maratonil naiste seas oodatult ülekaaluka võidu ja jäi alla vaid 11 mehele.
Tatjana Mannima võttti Haanja maratonil naiste seas oodatult ülekaaluka võidu ja jäi alla vaid 11 mehele. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Tatjana Mannima sai pühapäeval Prantsusmaal tormistes oludes sõidetud La Transjurassienne maratonil neljanda koha ja kindlustas sellega teist kohta pikamaasuusatamise sarjas Wordloppet Cup.

Enam kui 1000 meetri kõrgusel mägedes vabastiilis sõidetud 68 kilomeetri pikkuse maratoni võitis prantslanna Anouk Faivre-Picon. Ka teised poodiumile jõudnud naised olid seekord prantslannad - Celine Chopard-Lallier ja Alicia Choron.

Nende järel finišisse jõudnud Tatjana Mannima sõnas korraldajate pressiteate vahendusel, et tal oli prantslannadega seekord keeruline sammu pidada, ka ta suusad ei libisenud täna kõige paremini.

Mannima teenis neljanda koha eest Worldloppeti sarjas juurde 50 punkti ja kindlustas teist kohta. Neljast seni toimunud Worldloppeti sarja kuuluvast maratonist on ta osalenud kolmel: Austrias oli ta teine, Saksamaal kolmas ja nüüd Prantsusmaal neljas. Kokku on tal punkte 190. Liidrikohal oleval rootslannal, Maria Gräfningsil, kes La Transjurasiennie maratoni haigestumise tõttu vahele jättis, on 280 punkti.

Järgmine Wordlloppeti sarja kuuluv maraton sõidetakse eeloleval pühapäeval ja see on Tartu maraton.  Kui rootslanna Eestisse ei peaks tulema ja Mannima võidab, on tal võimalik tõusta sarja üldliidriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles