Narva tippametnike paar astus Keskerakonnast välja

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linnavalitsuse ametnikud Viktoria Lutus ja Georgi Ignatov on eraelus abikaasad. Üheskoos liitusid nad Keskerakonnaga ning astusid nüüd sealt üksmeelselt ka välja.
Narva linnavalitsuse ametnikud Viktoria Lutus ja Georgi Ignatov on eraelus abikaasad. Üheskoos liitusid nad Keskerakonnaga ning astusid nüüd sealt üksmeelselt ka välja. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Veel kaks Narva juhtivat linnaametnikku astusid Keskerakonnast välja, jätkates sellega 2018. aasta augustis alguse saanud protsessi, mille tulemusel Keskerakond Narvas ainuvõimust ilma jäi. Tumedad pilved on kogunemas ka keskerakondlasest linnapea Tarmo Tammiste kohale.

Narva linna arenduse ja ökonoomika ameti direktor Georgi Ignatov ning Narva linnavalitsuse kultuuriosakonna juhataja Viktoria Lutus liitusid ühel 2002. aasta aprillikuu päeval koos Keskaerakonnaga ning tänavu 25. jaanuaril astusid sealt üheskoos ka välja. Lutus ja Ignatov pole mitte ainult teenistuskaaslased, vaid eraelus ka abikaasad.

Keskerakonnast välja astumiste laine tabas Narvat 2018. aasta augustis, kui erakonna liider ja peaminister Jüri Ratas kõikidel korruptsioonikahtlustuse saanud Narva juhtidel ja saadikutel oma ametikohtadelt lahkuda käskis ning nood neile esitatud kahtlustustega nõustumata erakonnast välja astusid. Sellest ajast peale on Narva seni üdini keskerakondlik juhtkond erakonnaga opositsioonis ning see kajastub nii kaadrimuudatustes kui ka kohaliku ajakirjanduse veergudel.

Ning ilmselgelt tuleb Keskerakonna liikmesuse säilitamine Narva linnavalitsuse struktuuris ka edaspidi eduka karjääri tegemisel praegu vaid kahjuks.

Pärast Ignatovi ja Lutuse väljaastumist on Narva kõrgematest linnajuhtidest Keskerakonna liikmeks jäänud vaid linnapea Tarmo Tammiste. Madalama astme ametnikest on Keskerakonnale endiselt truud linnavalitsuse liige ja linnaarst Andrei Antonov ning linnamajandusametisse kuuluv linnaaednik Ljudmila Morina.

Narva linnavolikogus on viimastel kuudel korduvalt kõlanud rahulolematus linnapea Tarmo Tammiste tööga. Nii näiteks kirjutas Põhjarannik möödunud nädalal, et linnapea sõnutsi pole ta jõuludest saati volikogu juhtidega suhelda õieti saanudki. See on päädinud muu hulgas probleemidega Euroopa 2024. aasta kultuuripealinna taotluse ettevalmistamisel, millest on palju kirjutatud, muu hulgas ka tänases lehenumbris.

Narva volikogu fraktsiooni Kodulinn Narva esimees, nüüdseks parteitu Aleksei Voronov jättis eile vastamata Põhjaranniku küsimusele, kas linnapeale on kavas umbusaldust avaldada. Tarmo Tammiste ise aga vihjas nädal aega tagasi, et talle teadaolevalt midagi säärast plaanis on.

Aleksei Voronov ütles, et Tammistele tuleb anda veel kolm nädalat aega, et valimistega ühele poole saaks − "et püüda teha talle pehme maandumine riigikogus".

"Ootame linnapeaga valimisteni, küll siis paistab," lisas Voronov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles