Nädalavahetusel liiguvad Kurtna järvedel jäärebased

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rääkjärv.
Rääkjärv. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Matkajad, kes jõuavad kahe päeva jooksul kõigi 42 Kurtna järve juurde, kuulutatakse jäärebasteks.

Matkaklubi Nipernaadi, mis korraldab matku Boliiviast Nepalini, toob kolmandat aastat loodusesõbrad Kurtna järvistule. "Jäärebane 42" on kahepäevane talvematk, mille käigus plaanitakse talvises metsas üles leida ning heade jääolude korral ületada 42 järve.

"See on arvestatav väljakutse igale matkajale," rääkis matkajuht Kunnar Karu.

Eelmistel talvedel on ilmataat "Jäärebast" soosinud. "Mõlemal korral oli lumi maas ja järved olid jääs, nii et saime kõigile ligi," ütles Karu.

Tema sõnul teeb nädalavahetuseks lubatud sulailm matka raskemaks. "Aga nii "Lumeilves 270" Haanjas (viib Haanja kõrgustikul Eesti viiekümne kõrgema mäe tippu − toim.) kui ka "Jäärebane 42" on pigem rasked kui lihtsad matkad − seega oleme valmis läbi raskuste liikuma tähtede poole. Küll me ilmale ja oludele vaatamata hakkama saame." 

"Jäärebase" marsruut on igal aastal natukene erinenud, aga arvestada tuleb umbes 40 kilomeetri pikkuse rännakuga. Stardi- ja finišipaik on Alutaguse spordi- ja puhkekeskus, kus ka ööbitakse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles