Narva linnapea valimisklipp tekitas sotsiaalmeedias segadust

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader videost.
Kaader videost. Foto: Youtube.com / Evgeny Lyapin

Narva linnapea Tarmo Tammiste saatis eile oma ametialasest e-postkastist meediale viite enda valimiseelsele videoklipile, milles Keskerakonnas kandideeriv poliitik astub üles räpparina. Tema partneriteks selles klipis on 2018. aastal Euroopa kultuuripealinna kampaania tarbeks välja töötatud "Narva 2024" sümboolikaga T-särkides noored.

Vaata videot siit:

https://www.youtube.com/watch?v=4m8cAoRLQ0E

Sotsiaalmeedias levima hakanud videoklipp tekitas suurt kära.

"Mina ise võtetel ei osalenud. Mulle kirjutati mõni päev enne seda ning küsiti, kas ma ei tahaks "Narva 2024" klipi võtetel osaleda. Oleksingi meeleldi aidanud, ent olin tol päeval hõivatud. Valimiskampaaniast ei olnud mingit juttu, seepärast olin klippi nähes rõõmus, et tookord nõusse ei jäänud," rääkis Põhjarannikule üks noortest, Georgi Sokolov.

Laulu autor, Narva räppar Jevgeny Lyapin kinnitas, et nimetatud projekt on loodud "Narva 2024" edendamiseks, ent selle tellis Tarmo Tammiste isiklikult. Tellimuse maksumuse jättis muusik saladuseks.

"Väga imelik, et kõik sellele tähelepanu pööravad," vastas Lyapin pahaselt ajakirjaniku märkusele Tammiste seljas oleva erakonna logo ja kandidaadi numbriga T-särgi kohta. "Ma arvan, et linnapea pole loll ning tunneb kõiki neid reegleid. Tähelepanu ei tule pöörata mitte sellele, et ta rohelises särgis on, vaid sellele, et see laul üldse sündis. Ehkki juba on ilmunud uudised, et Narva on lahingu kultuuripealinna tiitlile kaotanud, on siiski veel inimesi, kes sellest hoolimata püüavad midagi ära teha," sõnas muusik.

Tarmo Tammiste endaga Põhjarannikul eile õhtul ühendust saada ei õnnestunud.

Videoklipi võtted toimusid Narva kunstiresidentuuri hoones. Klipis arutavad Tammiste ja tema 17-18aastased partnerid ümarlauas, kuidas tuua Narva tagasi sealt lahkuvad noored, ning rõhutavad, et Narval on helged tulevikuperspektiivid. Narva linnuse hoovi moodustasid võtetel osalenud suure numbri "2024". 

Linnapea Tarmo Tammiste juhib ametlikku töörühma, mis tegeleb Narva edendamisega Euroopa kultuuripealinna tiitli poole. Alates 2018. aasta lõpust on Tammiste suhted volikogu liikmetega jahenenud: erinevalt võimul olevast enamusest ei astunud Tammiste Keskerakonnast välja ja kandideerib riigikogusse just nende nimekirjas.

Avaldatud laulu tekstis mainitakse "rohelist maja" ehk Narva linnavolikogu hoonet, kus "hääletatakse vastu", "vanausulised ajavad oma asja" ja "ainult rikuvad kõik ära". Ilmselgelt peetakse silmas volikogu otsust mitte toetada linnavalitsuse ettepanekut ja jätta Narva kultuuripealinna taotluse edasine koostamine täies mahus rahastamata. Osaliselt ebapiisava rahastuse tõttu loobusid selle tellimuse täitmisest ka Narva möödunudaastased partnerid, firmad Shiftworks ja Creativity Lab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles