Voronovi leer tagandab nädala pärast Tammiste Narva linnapea ametist (2)

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva volikogu sisulise liidri Aleksei Voronovi  ja linnapea Tarmo Tammiste suhted on olnud jahedad juba pool aastat.
Narva volikogu sisulise liidri Aleksei Voronovi ja linnapea Tarmo Tammiste suhted on olnud jahedad juba pool aastat. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva volikogus enamust omav peamisest endistest keskerakondlastest koosnev fraktsioon Kodulinn Narva otsustas neljapäeva õhtul toimunud koosolekul, et linnapea Tarmo Tammiste tuleb ametist maha võtta. 

Umbusaldusavaldus  esitatakse järgmise nädala teisipäeval toimuval volikogu istungil. "Umbusaldamise põhjused teeme teatavaks volikogu istungil," keeldus fraktsioon Kodulinn Narva esimees Aleksei Voronov avamast kaarte ja soovitas sündmustest mitte ette rutata.  

Ta lisas, et umbusaldusavaldust on kavas arutada juba  järgmisel reedel, 15. märtsil, toimuval volikogu istungil. "Ma ei üllatu eriti, kui saadikute absoluutne enamus avaldab talle umbusaldust," hindas Voronov Tammiste ametist tagandamise väljavaateid.

Voronov ütles, et fraktsioon ei kohtunud Tammistega, kuid tema seisukohti erimeelsusi põhjustanud küsimustes teatakse ajakirjanduse kaudu.  

Tammiste on lükanud ümber osade volikogu liikmete süüdistusi seoses linnavalitsuse kehva tööga kultuuripealinnaks kandideerimisel. "Me tegime kõike õigesti, mille kinnituseks on, et Narva jõudis teise vooru," sõnas ta.

Linnapea märkis, et kui ta ametist tagandatakse, võtab ta koha sisse volikogus ega kavatse Narvast lahkuda. Tammiste kandideeris äsjastel valimistel ka riigikogusse, kuid 505 häälega ta valituks ei osutunud.  

Narva linnavolikogus võimul olevad saadikud on juba mitu kuud avalikult rääkinud, et nad pole Tammistega sugugi rahul. Alates 2002. aastast Narva linnapea ametis olev Tammiste ise on tunnistanud, et pole saanud volikogu sisulist koostööd teha juba jõulude-eelsest ajast saati. 

Suhted Narva linnapea ja volikogu vahel jahenesid mullu augustis, kui Tammiste otsustas erinevalt Voronovi leerist jääda Keskerakonda.  Erimeelsused on viimastel kuudel teravnenud  seoses Narva Euroopa kultuuripealinnaks kandideerimise taotluse koostamisega, milleks linnavolikogu keeldus lisaraha eraldamast.  

Aleksei Voronov väitis, et küsimust, kes saab pärast Tammistet Narva linnapeaks, pole tema poolt juhitav fraktsioon arutanud. Võimalike kandidaatidena on muuhulgas käinud läbi nii endine riigikogu liige ja endine keskerakondlane Olga Ivanova, kes on olnud ka Tallinna Lasnamäe linnaosa vanem kui ka praegune Jõhvi vallavanem Martin Repinski, kes kuulub Keskerakonda ja valiti äsjastel valimistel ka riigikogusse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles