Kohtla-Järve naasis esiliigasse vägeva võiduga Flora noorte üle

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JK Järve 18aastane ründaja Raivo Saar lõi võidumängus Levadia U21 meeskonna üle kaks väravat ja tänavusel edukal hooajal on ta skoorinud juba viiel korral.
JK Järve 18aastane ründaja Raivo Saar lõi võidumängus Levadia U21 meeskonna üle kaks väravat ja tänavusel edukal hooajal on ta skoorinud juba viiel korral. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kaheaastase pausi järel Eesti jalgpalli esiliigasse tagasi tõusnud Kohtla-Järve JK Järve alustas hooaega vägevalt - liiga ühe soosiku, Tallinna Flora U21 meeskonna üle võeti koduväljakul 4:3 võit.

Flora noored kruvisid avavilest saati mängutempo üles ja see tõi peagi ka tulemusi. 21. minutiks oli pall juba kaks korda JK Järve väravas käinud.

Ent põhiliselt Kohtla-Järve noortest koosnev JK Järve ei tunnistanud kehva alguse tõttu end veel lööduks. Enne vaheajale minekut seadsid Raivo Saar ja Gleb Pevtsov tabloole viigi 2:2.

Teise poolaja 65. minutil sooritas Raivo Saar paremalt äärelt õnnestunud läbimurde, mängis üle Flora kaitsjad ja väravavahi ning viis JK Järve juhtima.

Mängu kangelaseks kerkinud Saar oli üks peategelasi ka neljanda värava sünnis. JK Järve kontrarünnukust andis brassiillane Youri Sousa talle värava ette söödu. Saare peatamiseks lõi Flora väravavaht teda ja sai selle eest kollase kaardi ning kohtunik määras penalti. Selle realiseeris Youri Sousa.

Neljandal liisaminutil lõi Eesti jalgpalli suur tulevikulootus ja mitmete välismaa suurklubide huviorbiiidis olev Aleksandr Šapovalov ühe värava tagasi, ent JK Järve võitu enam käest ei lasknud.

Raivo Saar tunnistas vahetult pärast mängu, et selline 0:2 kaotusseisust väljatulemise järel saadud võidu üle on eriti hea meel. "Emotsioonid on täiesti laes," rääkis ta.

JK Järve treener Andrei Škaleta kiitis mängijaid, et pärast kaotusseisu jäämist ei lastud pead norgu nagu mullu ühtelugu juhtus, vaid tehti kokkulepitud asjad ära. "Rünnak oli päris hea ja kaitse suutsime ka teisel poolajal nõnda lukku panna, et vastasel tekkisid vaid üksikud väravavõimalused," sõnas ta.

Mäng toimus Ahtme gümnaasiumi staadioniil, mis on ainus kunstmuruväljak 50 000 elanikuga Kohtla-Järve ja Jõhvi piirkonnas. Veel mõne päeva eest oli väljak  maksu lume- ja jääkorra all. Klubi ja gümnaasiumi ühiste pingutuste tulemusel saadi see kohtumise alguseks mängukorda. 

Samal ajal Ahtmes toimunud kohtumisega pidas hooaja avamängu meistriliigas Narva Trans, kes ei suutnud üllatuslikult liiga ühe eeldatava autsaideri vastu väravat lüüa ja kohtumine lõppes 0:0.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles