Kohtla-Järvel kaotab töö 110 õmblejat

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASi Baltika tootmisüksus Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas.
ASi Baltika tootmisüksus Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Seoses ASi Baltika otsusega lõpetada Eestis tootmistegevus, kaotab ettevõtte Ahtmes asuvas üksuses töö 110 inimest.
 

Rõivaste tootmise ja müügiga tegelev AS Baltika teatas, et seoses  tootmise lõpetamisega Eestis kaotab töö ligikaudu 340 inimest. Neist enamik töötab Tallinnas Lasnamäel. Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas asuvas tootmisüksuses on ametis 110 inimest.

Töötukassa Ida-Virumaa esinduse juht Anneki Teelahk ütles, et tegu on tänavu ühe suurema koondamisega maakonnas, mis jääb alla vaid Eesti Energia ettevõtetes toimuvale 150 töökoha koomaletõmbamisele.

Samas sõnas Teelahk, et Kohtla-Järve, Jõhvi, Sillamäe ja Kiviõli piirkonnas tegutsevad teised õmblusettevõtted otsivad parasjagu enam kui sadat töötajat. "Vajatakse näiteks 60 õmblejat, 45 masinõmblejat, 2 juurdelõikajat," tõi ta näiteid lisades, et see vajadus muutub pidevalt.

Töötukassa püüab Teelahki sõnul Baltikas töö kaotavad inimesed viia kokku õmblejaid otsivate ettevõtetega. "Plaanime viia seal esimesel võimalusel läbi infopäeva ja siis ka minimessi, kuhu kutsume õmblejaid otsivad ettevõtted," sõnas ta.

Baltika juhatuse esimees Meelis Milder teatas , et ettevõte teeb  koostööd töötukassaga, et pakkuda nõustamist tööturul liikumiseks. Tootmise lõpetamine Eesti tootmisüksustes muudab Baltika hankeprotsessi, mis on ettevõtte juhi sõnul ette valmistamisel. "Õmblusteenust hakkame peamiselt sisse ostma Euroopa regiooni partneritelt. Tootearendus, disain ja kvaliteedi kontroll jääb Baltikasse," ütles ta pressiteate vahendusel.

Baltika lõpetab  2019. aasta jooksul tootmise Eesti tootmisüksustes, kus valmib umbes 33 protsenti kõikidest Baltika kollektsioonidest. "Sõltuvalt tootmisprotsessist jätkub osa tööd hilissügiseni ja osa aasta lõpuni," ütles Milder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles