Narva volikogu valis uueks linnapeaks Aleksei Jevgrafovi

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Tarmo Tammiste (vasakul) ei sobinud Narva linnapeaks praegusele volikogu enamusele põhjendusel, et ta toetas Narva Vaba Lava etendust ning ta vahetati välja Aleksei Jevgrafovi vastu.
Tarmo Tammiste (vasakul) ei sobinud Narva linnapeaks praegusele volikogu enamusele põhjendusel, et ta toetas Narva Vaba Lava etendust ning ta vahetati välja Aleksei Jevgrafovi vastu. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnavolikogu valis esmaspäeval peetud erakorralisel istungil uueks linnapeaks oodatult Aleksei Jevgrafovi, teatas ERR-i uudisteportaal. 

Uue linnapea kandidatuuri esitas volikogus enamust omav fraktsioon Kodulinn Narva, opositsioon oma kandidaati üles ei seadnud. Senise abilinnapea Jevgrafovi poolt hääletas 22 saadikut.

Linnavolikogu avaldas senisele linnapeale, Keskerakonna liikmele Tarmo Tammistele umbusaldust 15. märtsil. Sellest ajast on parteitu Jevgrafov olnud linnapea kohusetäitja.

Narva linnapea vahetamise juured viivad eelmise aasta varasügisesse, kui korruptsioonikahtluse said rida Keskerakonda kuulunud Narva linnavolinikke, misjärel Keskerakond otsustas nad erakonnast välja arvata.

Väljavisatud võtsid volikogust kaasa teised kohalikud keskerakondlased ja moodustasid omaette suurima fraktsiooni Kodulinn Narva. Nende käes on volikogu 31 kohast 21 ehk täielik kontroll. Uue fraktsiooni juht oli Aleksei Voronov, kes aga märtsi lõpus korruptsioonis kahtlustatuna kaheks kuuks kinni peeti. Aprilli alguses esitas Voronov volikogust väljaastumise avalduse.

Uue võimufraktsiooni moodustamise järel jäi linnapea Tammiste edasi Keskerakonda ja ka linnapeaks. Tammiste kandideeris riigikogu valimistel parlamenti, kuid teda ei saatnud edu. Kuna Tammiste keeldus ise tagasi astumast, otsustas Kodulinn Narva talle umbusaldusavaldust avaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles