Narva moodustas kultuuripealinna taotluse koostamiseks uue töörühma

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2018. aasta suvel edendasid narvalased kultuuripealinna ideed aktiivselt.
2018. aasta suvel edendasid narvalased kultuuripealinna ideed aktiivselt. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva valmistub tasapisi taastama tööd Euroopa 2024. aasta kultuuripealinna lõpptaotluse kallal.

Jutud sellest, et töö Euroopa 2024. aasta kultuuripealinna lõpptaotluse kallal taastatakse, kõlavad Narva võimukabinettides alates märtsist, mil avaldati umbusaldust toonasele linnapeale Tarmo Tammistele ja valiti uut meeri. Soovist võitlust kultuuripealinna tiitli nimel kindlasti jätkata on rääkinud näiteks Narva linnavolikogu esimees Irina Janovitš. Teda on selles kavatsuses toetanud hiljuti arestikambrisse sattunud Aleksei Voronov. 

"Jätkame tööd linna taotlusega kindlasti," sõnas Janovitš 1. aprillil.

Märtsis ja aprillis on juttu olnud konkreetselt sellest, et Narva võimud kutsuvad kokku uue töörühma, milles saab olema senisest rohkem kohalikke spetsialiste ja entusiaste.

Narva vast valitud linnapea Aleksei Jevgrafov ütles eile Põhjarannikule, et kauaoodatud komisjon ehk töörühm moodustatakse ametlikult kolmapäeval, 17. aprillil toimuval Narva linnavalitsuse istungil.

"Linnavalitsuse otsusega kinnitatakse komisjoni koosseis. Komisjoni liikmetega on juba vesteldud ja neilt nõusolek saadud," sõnas Jevgrafov, kuid konkreetseid nimesid esialgu ei nimetanud.

Põhjarannik uuris välja, et üheks töörühma liikmeks saab Narvas tuntud massiürituste korraldaja Grigori Malõškin. Ka Malõškin ise kinnitas seda.

Mõned päevad varem rääkis linnapea Jevgrafov, et tema juhitavasse töörühma ei hakka kuuluma Narva linnavolikogu liikmed.

Tuletame meelde, et probleemid Euroopa 2024. aasta kultuuripealinna konkursi lõpptaotlusega tekkisid Narval siis, kui linnavalitsus eesotsas toonase meeri Tarmo Tammistega küsis möödunud aasta lõpus kultuuripealinna taotluse koostamiseks 210 000 eurot, linnavolikogu aga kärpis seda summat 75 000 euroni, kritiseerides seejuures, kuidas asju aetakse − täpsemini seda, et midagi ei tehta. Narva linna endised partnerid pealinnast keeldusid puuduliku finantseerimise tõttu piirilinnaga koostööd jätkamast.

Lahvatanud skandaal sünnitas Narvas ühiskondliku liikumise, kes kogus üle tuhande allkirja võimudele saadetud pöördumisele, milles kutsuti üles kultuuripealinna lõpptaotluse koostamist finantseerima ja tööd kultuuripealinna tiitli nimel kiiremas korras jätkama, kuna aega selleks on jäänud kriitiliselt vähe. Taotlus tuleb Euroopa konkursikomisjonile esitada 2019. aasta augustiks.

Narvale pakub selles võitluses konkurentsi praegu edukalt oma lõpptaotluse kallal töötav Tartu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles