Veteran Trumm vedas HITO/Karjamaa esiliigasse

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viskele on minemas võidumängus 11 punkti visanud Veiko Simm, Edvard Trumm on valmis vajadusel lauast eemale põrkuva palli otsustavalt enda haardesse kahmama.
Viskele on minemas võidumängus 11 punkti visanud Veiko Simm, Edvard Trumm on valmis vajadusel lauast eemale põrkuva palli otsustavalt enda haardesse kahmama. Foto: Matti Kämära / Põhjarannik

HITO/BC Karjamaa pigistas hooaja tähtsaimas mängus ligemale poole tuhande pealtvaataja kaasaelamisel viimasel veerandil välja 80:65 võidu Keila üle, mis kindlustab nii laupäevaks pääsu esiliiga finaali kui annab järgmiseks hooajaks koha esiliigas. 

Pingeline punkt-punkti mäng kestis kolm veerandit. Viimased kümme minutit algasid viigiseisul 50:50. 

Siis õnnestus Ida-Virumaa parimal korvpallimeeskonnal oma kaitse nii kõvasti pidama saada, et vastased ei suutnud kuidagi leida enam mõistlike teid skoori tegemiseks.

HITO/Karjamaa poolehoidjatel oli põhjust emotsioonid valla päästa.
HITO/Karjamaa poolehoidjatel oli põhjust emotsioonid valla päästa. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

35aastane Edvard Trumm kehtestas end üheselt mõistetava selgusega lauavõitluse kuningana ja noppis kohtumise jooksul koguni 17 lauapalli. Kui esimesel poolajal läksid HITO veteranil rünnakul korvi alt ridamisi viskeid mööda, siis otsustaval veerandil eksis ta harva. 

Trumm oligi ülekaalukalt oma meeskonna kõige efektiivsem mängija selles tähtsas kohtumises: lisaks 17 lauapallile oli ta 15 punktiga ka parim skooritegija. 

Samas panustas võitu ühtlaselt kogu meeskond: 11 punkti tõid kolmandal veerandil viie veaga mängust lahkunud Veiko Simm (tema arvel ka 11 lauapalli) ja Urmet Roosimägi ning 10 punkti Reijo Peenemaa. 

Mängu protokoll

HITO/Karjamaa treeneri Priit Käeni sõnul õnnestus kogemuste abil Keila noor võistkond viimase veerandil üle mängida. "Nad surusid meile peale kiire mängutempo, meie surusime seda alla ja saime sellega hakkama. Hoidsime oma põhimehed värskena ja meil oli pingi pealt võrdseid mehi võtta rohkem kui neil," sõnas ta. 

Käen sõnas, et laupäeval toimus liiga finaalmängus minnakse võitma ka eeldatavat favoriiti - Andres Sõbra juhendatavaid Kadrina Karusid. "Kui visked lähevad, teeme ära - pole seal midagi," sõnas Käen, kelle sõnul on üheks põhiküsimuseks, kuidas pidurdada Kadrina ridades mängivat ameeriklast Foster Clayd, kes ladus poolfinaalis Raekoss/Hansaviimistulusele 38 punkti.

Teises poofinaalis oli võrdset mängu poolteist veerandit, siis tegi Kadrina kiiresti suure vahe sisse ja võitis lõpuks 86:68.

Kuigi HITO/Karjamaa ei ole sel hooajal kahel päeval järjest mänginud, ei tohiks  Käeni arvates seetõttu laupäevases finaalis värskuse puudus mehi kimbutada. "Me saame teha piisavalt vahetusi. Füüsiliselt kestavad ka vanemad mehed meil päris hästi. Näiteks Margo Tali oli täna peaaegu kogu aeg platsil," ütles Käen. 

Finaalmäng algab Jõhvi spordihallis laupäeval kell 15.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles