Vaba Lava Narva teatrikeskuses hakatakse linna häkkima

Põhjarannik
Copy
Narvat on püütud juba sajandeid häkkida. Üks eelmisi üritusi toimus mullu augustis "Narva Urban Labi" ehk "Narva linna labori" nime all.
Narvat on püütud juba sajandeid häkkida. Üks eelmisi üritusi toimus mullu augustis "Narva Urban Labi" ehk "Narva linna labori" nime all. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Paarikümne aasta pärast elab juba kaks kolmandikku inimkonnast linnades. 28. aprillil saavad Vaba Lava Narva teatrikeskuses kokku loomeinimesed, progejad ja alustavad ettevõtjad, et tulevikulinnu üritusel "Hack your City" lahti ja läbi mõelda.

Baltimaade suurim loomemajanduse arendusmaratonide sari "Loomehäkk" kolib päevaks Narva, et korraldada sealses Vaba Lava keskuses kollektiivne ajurünnak tulevikulinnade teemal.

Ürituse "Hack your City" eesmärk on otsida uusi võimalusi linnade arenguks kiirelt muutuvas tehnoloogilises, kultuurilises ja demograafilises keskkonnas. "Loomehäki" mentorid on Ivan Sergejev, Helen Sildna, Maarika Truu (Startup Estonia juht), Jana Pavlenkova jt.

"Narva valiti sündmuse toimumispaigaks seetõttu, et just Ida-Viru tööstuspärandiga linnad vajavad rohkem kui teised uut mõtestatud pika perspektiiviga tegevuskava. "Loomehäki" siht on panna lauale ideid, kuidas seda teha. "Loomehäkile" oodatakse Virumaalt ja mujalt üle 50 osaleja, kes veedavad terve päeva juhendajate käekõrval tulevikku läbi mõeldes ning konkreetseid lahendusi pakkudes. Narva on pisut puntras: demograafiliselt, poliitiliselt, traditsioonilised tegevusalad kuhtuvad. Aga linnal on võimalusi palju ja "Loomehäkk" proovib neid läbi mängida," ütleb ürituse eestvedaja Martin Aadamsoo.

"Loomehäkki" korraldavad ettevõtlusinkubaator DIGIX ja STARTER-programm. Parimad meeskonnad võistlevad integratsiooni sihtasutuse välja pandud 2000eurose ja Startup Estonia välja pandud 1000eurose auhinna peale. Osalemine on õpilastele ja tudengitele tasuta, teistele maksab 15 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles