Kaevurite päev toimub Toila asemel Kohtla-Nõmmel

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui eelnevatel aastatel olid kaevurite päeva peaesinejateks Thomas Anders ja Secret Service, siis tänavusel "säästupeol" on samas rollis Eesti oma laulja Jüri Homenja.
Kui eelnevatel aastatel olid kaevurite päeva peaesinejateks Thomas Anders ja Secret Service, siis tänavusel "säästupeol" on samas rollis Eesti oma laulja Jüri Homenja. Foto: Matti Kämärä

Ida-Virumaa kõige suurejoonelisem rahvapidu kaevurite päev ei jää tänavu ära, kuid toimub varasemate kordadega võrreldes tagasihoidlikumal moel ja mitte Toilas, vaid Kohtla-Nõmmel.

Kaevurite päev on viimastel aastatel toonud kokku kümneid tuhandeid inimesi ja hellitanud neid muu hulgas ka tuntud Lääne artistidega. Tunamullu maksis Thomas Andersi bändi esinemise kinni VKG, mullu kandsid Secret Service'i ja muud ürituse kulud VKG ja Eesti Energia kahasse.

VKG teatas tänavu kevadel, et keerulises majanduslikus olukorras, kus on tulnud koondada mitusada töötajat, ei ole paslik korraldada maikuus keemikute päeva Kohtla-Järvel, samuti ei panustata ühtegi eurot kaevurite päeva korraldamisse.

Eesti Energia, kus on ametis enamik Eesti kaevuritest, otsustas nüüd, et korraldab üksi kaevurite päeva, kuid teeb seda senisest tagasihoidlikumalt. Lääne artistide asemel on tänavu kultuuriprogrammis vaid üks esineja − Eesti laulja Jüri Homenja.

Kulude kokkuhoid on ka üheks põhjuseks, mis viiakse 30. augustil toimuv üritus traditsioonilisest paigast Toila Oru pargist  üle Kohtla-Nõmmele kaevanduspargi-muuseumi territooriumile.

Eesti Energia kommunikatsioonispetsialist Lotte-Triin Narusk lisas samas, et uue asupaiga kasuks rääkisid aga ka muud argumendid:  "Kohtla kaevanduspargil on otsene seos kaevurite tööga  ning oleme kaasa aidanud, et see koht edasi areneks ja populaarsust koguks," märkis ta.

Vaatamata varasemast kaks korda väiksemale eelarvele ja lühemale ajakavale, on  Naruski sõnul eesmärgiks korraldada tore perepäev, millega ettevõte tänab oma kaevureid ja nende pereliikmeid. Samas on üritusele oodatud kõik huvilised.

Jüri Homenja kontserdi kõrval on programmis ka traditsiooniliselt  ülimenukaks osutunud kaevurite teatevõistlused ja isetegevuskavad. Lastele korraldatakse mänge ja  võistlusi. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles