Virula väljakul toimuv laat tekitab linlastes pahameelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virula väljak muutub aeg-ajalt suureks laadaplatsiks, kuid linlased kurdavad, et laadalised jätavad väljakule maha prügi ja jäätmeid ning pargivad seal, kuidas juhtub.
Virula väljak muutub aeg-ajalt suureks laadaplatsiks, kuid linlased kurdavad, et laadalised jätavad väljakule maha prügi ja jäätmeid ning pargivad seal, kuidas juhtub. Foto: Peeter Lilleväli

Kohtla-Järvel Virula väljaku lähedal elav naine saatis linnavalitsusele kaebuse, milles ta juhib tähelepanu sellele, et keskväljak ei ole laatade korraldamiseks kõige sobivam koht. Ta kinnitab, et ka paljud teised linlased toetavad teda selles küsimuses.

Linnavalitsusse pöördunud naise sõnul on inimesed pahased, sest laada toimumise ajal muutuvad väljaku läheduses asuvate majade hoovid ja trepikojad avalikuks käimlaks, pärast laada lõppu jäetakse väljakule maha prügi ja jäätmeid, väljakut katvad kivid ja asfalt aga on kaetud õli ja rasvaga.

"Kauplejad on põhiliselt kaugemalt tulnud inimesed, kes jäävad väljakule ka ööbima, ning pärast väljakul asuva kaubanduskeskuse sulgemist peavad nad ju ometi kusagil oma häda tegema. Linnavalitsus peab kohustama laata korraldavat firmat tagama biotualettide olemasolu ning tegema territooriumi pärast laada lõppu korda või siis korraldama laata väljaspool linna piire," on kirjas linnavalitsusse saadetud kaebuses.

Biotualetid on olemas

Virula kaubanduskeskuse omanik, laada korraldamisega tegeleva firma Assol juht Aleksandr Startsev kinnitas, et biotualetid on laada toimumise ajal väljakul olemas. Need paigaldatakse sinna, kus varem oli avalik käimla, ning neid saavad tasuta kasutada nii kaupmehed kui laada külastajad.

"Tellime igale laadale neli biotualetti," kinnitas Startsev. "Võimalik, et leidub selliseid müüjaid, kes neid ei kasuta, vaid käivad häda tegemas hoovides või trepikodades, kuid meie ei jõua ju kõiki neid valvata. Mis puudutab prügi, siis pärast laada lõppu ja müüjate lahkumist teeb meie kojamees väljaku korda."

Startsev lubas, et järgmise laada ajal juhib ta veel kord kõikide müüjate tähelepanu vajadusele väljakul korda tagada. Ka firma ise hakkab seda senisest hoolikamalt kontrollima.

Asukoht võib muutuda

Kohtla-Järve abilinnapea Deniss Veršinin ütles, et augustis toimunud laada viimase päeva õhtul oli väljak tõepoolest must, kuid esmaspäeva hommikuks oli kõik korda tehtud.

"Me juba rääkisime laada korraldajaga sel teemal ning tegime märkuse ka selle kohta, et mõned autod pargivad seal muruplatsidele," märkis Veršinin. "Firma Assol lubas selle enda kontrolli alla võtta. Ent kuna linlased kaebavad, siis on võimalik, et kaalume laada asukoha muutmist."

Abilinnapea Järve linnaosas Ülle Lepassaar ütles, et laata ei tasuks linnaväljakul korraldada, kuna pärast seda jäävad sinna maha ära tallutud muruplatsid − seda eriti siis, kui ilm on vihmane −, autosid pargitakse seal, kuidas juhtub, ning šašlõkki küpsetades voolavad õli ja rasv väljakut katvatele kividele.

"Varem korraldati laata Keskalleel, mis selleks ajaks liiklusele suleti, ning kõik oli väga hästi," märkis ta.

Deniss Veršinini arvates võiks seda varianti kaaluda. "Tuleb see läbi mõelda ning kui ka tulevikus tahetakse laata siiski Virula väljakul läbi viia, siis peab linn hakkama laada korraldajatele esitama senisest rangemaid nõudmisi, et väljakul oleks kord tagatud," sõnas ta. "Arvan, et laada viimine linna piiridest välja ei lahendaks probleemi, kuna laat peab siiski kõikidele linlastele kättesaadav olema."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles