Jõhvi staadionil veeretatakse lahti mururulle

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile lõunaks oli umbes pool ligemale hektari suurusest jalgpalliväljakust uue muruga kaetud.
Eile lõunaks oli umbes pool ligemale hektari suurusest jalgpalliväljakust uue muruga kaetud. Foto: Peeter Lilleväli

Mitme aasta pikkust hoovõttu nõudnud Jõhvi jalgpalliväljaku renoveerimine on jõudnud lõpusirgele − teisipäevast alates käib seal ettekasvatatud muru paigaldamine. 

Jõhvi vutiväljaku muru on kasvanud Viljandimaal firmas Murumari. Seal on murukamar ribadeks lõigatud, rullidesse keeratud ja veoautodel veetakse see Jõhvi, kus see mullu tasandatud väljakupõhjale ja ettevalmistatud aluspinnasele lahti rullitakse. Lisaks on pinnasesse paigaldatud väljakukastmissüsteemi vihmutid.

Avamine on kavas 27. augustil

Jõhvi abivallavanema Aivo Tamme sõnul tuli kastmissüsteemi jaoks rajada ka survepumpla ja linna veesüsteemiga ühendamiseks liitumiskaev. Tamme hinnangul kulub ettekasvatud muru juurdumiseks olenevalt ilmast poolteist kuni kaks kuud. "Seetõttu ilmselt enne septembrit korkidega jalgpallisaabastega sinna platsile veel minna ei saa. Ketsides mängimist peaks väljak kannatama juba augusti teises pooles," ütles Tamm.

Esialgsete plaanide kohaselt on jalgpalliväljaku avamine plaanis 27. augustil ja sel ajal leiab aset ka lasteturniir, kus peaksid osalema kaks Jõhvi Poola sõpruslinna Olecko võistkonda.

Staadioni haldava jalgpalliklubi Jõhvi Lokomotiv eestvedaja Sergei Ivanov sõnas, et kauaoodatud korraliku ja sileda muruga väljaku valmimine peaks meelitama jalgpalliga tegelema senisest palju rohkem kohalikke noori.

Staadionil on veel palju teha

Samas ei saa Ivanovi sõnul uue muruväljaku rajamisega Jõhvi staadioni uuendamine veel sugugi läbi. Klubi taotles EASilt toetust uue, 500kohalise tribüüni paigaldamiseks ning kui vallavalitsus aitab tasuda ligemale 5000 euro suuruse projekti omaosaluse, peaks Ivanovi sõnul uus tribüün veel sel aastal muruväljaku kõrvale kerkima. Peale selle on vaja korda teha riietusruumid ning uuendamist vajab valgustussüsteem.

Ivanovi sõnul tuleb Jõhvil lähiaastatel leida raha kunstmuruga väljaku rajamiseks, et täismõõtmelisel väljakul saaks harjutada ka teistel aastaaegadel peale suve.

Kuid esialgu vajab lahendamist palju vähem raha nõudev küsimus: kes hakkab tasuma muruväljaku kastmisega seotud veekulusid, mis võivad kuival ajal ulatuda tuhande euroni kuus? Lokomotivi klubil selleks raha pole ja Ivanov vaatab taas vallavalitsuse poole.

Aivo Tamm tõdeb, et see küsimus on lõpuni selgeks rääkimata, ja loodab, et ehk õnnestub kokkuleppele saada piirkondliku vee-ettevõttega Järve Biopuhastus, et nad toetaks staadioni tasuta kastmisveega.

Jõhvi staadioni rekonstrueerimise riigihanke võitis eelmisel aastal Lemminkäinen Eesti, kelle hinnapakkumine oli 155 000 eurot. 

Jõhvi esindusstaadioni muruväljak oli muutunud sedavõrd ebatasaseks, et seal ei tohtinud enam ametlikke jalgpallivõistlusi pidada. Peale muhkude ja lohkude ulatus muruplatsi kõrguste vahe ligemale meetrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles