Veikko Luhalaiust võib saada minister

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veikko Luhalaid. 
MATTI KÄMÄRÄ
Veikko Luhalaid. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

Praegusest Narva-Jõesuu linnavolikogu esimehest ja Ida-Virumaa omavalitsuste liidu esimehest Veikko Luhalaiust võib saada uus riigihalduse minister praegu selles ametis oleva Jaak Aabi asemel, kes teatas teisipäeval tagasiastumisest, kuna politsei tabas ta autoroolist alkoholi tarbimise jääknähtudega.

Luhalaiust kui Aabi tõenäolisest järglasest riighalduse ministrina andis eile siseinfole tuginedes teada Eesti Rahvusringhääling.

Veikko Luhalaid kinnitas eile pärastlõunal, et Keskerakonna võtmefiguuridest ei ole keegi temaga ministri kohale asumisest rääkinud. "Saan ka aru, et praegu on see asi [Aabi tagasiastumine] nii värske, et konkreetsetest kandidaatidest ongi veel vara rääkida," sõnas ta.

Luhalaid ütles, et kui talle see ettepanek tehtaks, siis ta kindlasti kaaluks seda põhjalikult. "Selline ettepanek tehakse võib-olla vaid üks kord elus. Kuid samas pole ma ka endaga veel kokkuleppele jõudnud, kas ma võtaksin selle vastu või mitte," sõnas ta, lisades, et annab aru, et inimesel, kes pole olnud riigikogus või alalisel tööl ministeeriumis, nõuab ministriametiga ja sellega kaasnevate rutiinidega kohanemine päris suurt pingutust ja aega.

Luhalaid oli osalise töökoormusega eelmise riigihalduse ministri Mihhail Korbi nõunik. Ta  oli üks ministri kandidaatidest pärast Korbi tagasiastumist mullu kevadel. "Olen kuulnud, et mu nimi oli Keskerakonna otsustajate ringis laual, aga minu endaga sel teemal tookord ei räägitud," sõnas ta.

Kaks Ida-Virumaalt pärit ministrit − Martin Repinski ja Mihhail Korb − on praegusest Jüri Ratase valitsusest pidanud skandaalide tõttu lühikese aja jooksul tagasi astuma. Luhalaiu sõnul ei ole ta ebausklik, kuid tõdes, et ministriametis tulebki osa inimeste puhul kompetentsuse piir välja. "Ega mina ka ei tea, kus mul endal see piir on," märkis ta.

Reedel tuleb peaminister Jüri Ratas visiidile Narva. Luhalaiu sõnul tal eile pärastlõunase seisuga eraldi kokkusaamist peaministriga kokku lepitud polnud. "Osalen seal mõnel kohtumisel Narva linnapea Tarmo Tammiste kutsel," sõnas ta.

Keskerakond teatas eile õhtul, et peaminister esitab ministri kandidaadi lähinädalatel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles