Jõhvi saadikute hüvitis võib tõusta 73 protsenti

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Velli Naberi hinnangul on volikogu liikmetele makstava hüvitise järsk tõus täiesti põhjendatud, kuna 130 eurot kuus on "üle mõistuse vähe". 
PEETER LILLEVÄLI
Velli Naberi hinnangul on volikogu liikmetele makstava hüvitise järsk tõus täiesti põhjendatud, kuna 130 eurot kuus on "üle mõistuse vähe". PEETER LILLEVÄLI Foto: Põhjarannik

Eelmisel nädalal Jõhvis võimule tulnud uus liit kavatseb ühe esimese asjana järsult tõsta saadikutele makstavat hüvitist. 

Praegu makstakse Jõhvi volikogu liikmetele igakuist hüvitist 130 eurot ja komisjonide esimeestele 350 eurot, volikogu aseesimehele eraldi hüvitist ette nähtud polnud.

Valimisliidu Jõhvi − Meie Kodu, Keskerakonna ja Reformierakonna moodustatud uus võimuliit  toob sel neljapäeval toimuvale istungile eelnõu, mille kohaselt hakkaksid volikogu liikmed iga kuu saama istungist osavõtmise eest tasu, mis võrdub 45 protsendiga alampalgast. Kui see kavatsus leiab volikogu poolehoiu, tõuseks saadikute tasu sel aastal 225 eurole, mis teeb tõusuks 73 protsenti. Kui järgmisel aastal tõuseb Eestis alampalk, saaksid saadikud automaatselt veelgi rohkem.

Volikogu komisjonide esimeeste töötasu hakkaks võrduma 90 protsendiga alampalgast, mis teeb sel aastal 450 eurot ehk sada eurot praegusest rohkem.

Kui praegu on volikogul üks aseesimees, siis plaani järgi on kavas valida neid kaks ja määrata mõlemale alampalga ehk 500 euro suurune kuutasu.

Suure tõenäosusega muudetakse neljapäeval palgaliseks ka volikogu esimehe koht, talle võidakse kehtestada kuni 3000 euro suurune kuupalk. Seni on Jõhvi vallavolikogu esimees saanud vaid 700 euro suurust hüvitist.

Eestseisuse istungil järgmise volikogu istungi päevakorra esitanud Velli Naber valimisliidust Jõhvi − Meie Kodu ütles Põhjarannikule, et selline saadikute hüvitiste järsk tõus on täitsa  põhjendatud. "Saada saadikutöö eest vaid veidi üle saja euro kuus on ikka üle mõistuse vähe," sõnas ta, lisades, et kui "ülemused", pidades silmas vallavalitsuse liikmeid, said nüüd korraliku palgatõusu, siis peavad kasvama ka saadikute hüvitised. "Vallavalitsuse töö on küll tunduvalt pingelisem, kuid saadikud teevad samuti tööd."

Eelmisel nädalal määras Jõhvi uus võimuliit vallavanema uueks ametipalgaks senise 2800 euro asemel 3600 ja abivallavanemate palk, mis oli veidi üle kahe tuhande euro, kerkis 3000 euroni.

Jõhvis eelmisel nädalal võimult tõrjutud valimisliit Jõhvi Eest edastas sotsiaalmeedias, et uus võimuliit asub hüvitiste tõusu abil premeerima "ustavaid seltsimehi taskurahaga". Selle valimisliidu arvestuste kohaselt läheb planeeritav hüvitiste muudatus Jõhvi vallale maksma 83 000 eurot aastas.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles