Luna-Aleksandra Lagoda võitis Paide-Türi rahvajooksu

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
13aastane Luna-Aleksandra Lagoda ja temast kaks aastat noorem vennast Timur Daniel  on tänavu teinud pikki arengusamme. PEETER LILLEVÄLI
13aastane Luna-Aleksandra Lagoda ja temast kaks aastat noorem vennast Timur Daniel on tänavu teinud pikki arengusamme. PEETER LILLEVÄLI Foto: Põhjarannik

13aastane Luna-Aleksandra Lagoda võitis pühapäeval toimunud Eesti jooksuvõistluste klassika  - Paide-Türi rahvajooksu naiste arvestuses, tema kaks aastat nooremast vennast Timur-Danielist suutsid kiiremad olla vähesed suured mehed.

37.  korda toimunud rahvajooksul võttis Luna-Aleksandra kindla esikoha naiste arvestuses. 13,6 km pikkuse põhidistantsi läbis ta ajaga 49.16,8 edestades teiseks jäänud Kaisa Kukke enam kui poolteise minutiga, ehk peaaegu poole kilomeetriga.

Ligemale 800 osalejaga jooksul suutsid Luna-Aleksandrast kiiremad olla vaid 18 meest. Viimasena pääses tema ees üle finišijoone tugeva harrastusjooksjana tuntud riigikogu liige Lauri Luik. Jooksu võitis ajaga 40.45,2 keenialane Ibrahim Mukunga, kes oli parim ka septembri keskel toimunud Jõhvi rahvajooksul.

Sel esmaspäeval 14aastaseks saava Luna-Aleksandra kõrval on tänavu võimsa arenguhüppe teinud ka temast kaks aastat noorem vend Timur-Daniel. Kõigest 12aastasest poisist olid kiiremad peale oma suure õe veel vaid kolm täiskasvanud naist ja 33 meest. 13,6 km läbimiseks kulus tal aega 52.34,2 ehk võrreldes õega veidi üle kolme minuti rohkem. Timur Daniel oli ühtlasi ka parim Ida-Viru meesjooksja tänavusel Paide-Türi rahvajooksul.

Nii Luna-Aleksandra kui Timur-Daniel treenivad Eesti ühe edukama jooksutreeneeri Harry Lembergi käe all ja esindavad Tartu Ülikooli Akadeemilist spordiklubi.

Lühemal, 6,5 km rajal, võitis naistest teise koha 16aastane Jekaterina Mirotvortseva Sillamäe Kalevist, kelle põhiala on käimine ja kes püstitas tänavu 3000 meetri käimises ka täiskasvanute Eesti rekordi. Paide-Türi rahvajooksul läbis 6,5 km ajaga 24.36. Enne teda jõudis finišisse vaid 16 meest. Naistest esimeseks tulnud Eesti üks paremaid keskmaajooksjaid Kelly Nevolihhin oli ligemale poolteist minutit kiirem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles