Toila volikogu esimees pöördus võimaliku identiteedivarguse pärast politseisse

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Nõmme suusamaja internetioksjonile osta.ee keskkonnas ilmus pakkumine kasutajakontolt MäekeskusMTÜ, mille nimi on sarnane MTÜga Mäekeskus, mille juhatusse kuulub ka Toila vallavolikogu esimees Roland Peets ja millel pole selle pakkumisega mingit pistmist. KUVATÕMMIS
Kohtla-Nõmme suusamaja internetioksjonile osta.ee keskkonnas ilmus pakkumine kasutajakontolt MäekeskusMTÜ, mille nimi on sarnane MTÜga Mäekeskus, mille juhatusse kuulub ka Toila vallavolikogu esimees Roland Peets ja millel pole selle pakkumisega mingit pistmist. KUVATÕMMIS Foto: Põhjarannik

Toila vallavolikogu esimees Roland Peets tegi reedel politseile avalduse selle kohta, et seni kindlaks tegemata variisik tegi talle kuuluva MTÜ nimel pakkumise Toila valla poolt müüki pandud Kohtla-Nõmme suusamaja ostmiseks.

Toila vallavalitsus lõpetas tänavu oma algatusel suusamaja rendilepingu MTÜga Kohtla & Nõmme Areng, kelle kasutusse olid 10 aastaks maja nullrendiga andnud Toila vallaga ühinenud Kohtla-Nõmme valla juhid. Selle MTÜ juhatuse liige on endine Kohtla-Nõmme vallavolikogu liige Roland Tarum. Varem oli selle juhatuses ka Kohtla-Nõmme vallavolikogu esimees Tarmo Kütt.

Toila vallavanem Eve East selgitas, et vallavalitsus otsustas lepingu lõpetada, kuna see MTÜ ei kasutanud maja sihipäraselt ehk suusamajana. MTÜ Kohtla & Nõmme Areng omakorda esitas Toila vallale rohkem kui 60 000 euro suuruse nõude tehtud investeeringute eest. Eve Easti sõnul tuleks selline nõudmine kõne alla juhul, kui investeeringud on vara omanikuga kooskõlastatud ja dokumenteeritud.

Peets: see on pahatahtlik tegevus

Easti sõnul otsustas vallavalitsus selle hoone müüki panna, kuna vallavalitsuse hinnangul ei pea vald vajalikuks teha selle hoone ülalpidamiseks lisakulutusi ja suusamaja teenuseid on otstarbekam osutada lähedal asuva kaevandusmuuseumi hoonetes.

Toila vallavalitsus panigi oktoobri keskel ligikaudu 1,8 ha suuruse kinnistu, kus asub ka suusamaja, müüki internetioksjoni keskkonnas osta.ee alghinnaga 22 000 eurot. Sinna ilmus ka üks pakkumine, mille tegija oli MäekeskusMTÜ.

MTÜ-le Mäekeskus kuulub Pannjärvel seikluspark ja selle juhatusse kuuluvad Eesti läbi aegade edukamaid suusasprintereid Peeter Kümmel, Alutaguse maratoni peakorraldaja Robert Peets ja tema isa, Toila vallavolikogu esimees Roland Peets. Aga sel MTÜ-l pole suusamaja hinnapakkumise tegijaga mingit pistmist.

Roland Peets rääkis, et pakkumist näitas talle valla arendusnõunik Mehis Luus. "Ta ütles, et vaata, kui tubli sa oled, hakkad suusamaja ostma!" rääkis Peets, märkides, et tegu oli temale suure üllatusega, kuna ta ise polnud maja ostmiseks mingeid samme astunud.

Peets helistas ka teised juhatuse liikmed läbi, neilegi oli see üllatus. "Tõenäoliselt on tegu ikkagi  teadliku pahatahtliku tegevusega. Kasutada oma konto nimena teise MTÜ nime − see ei  juhtu niisama," on Peets kindel ja esitas reedel võimaliku identiteedivarguse kohta politseile avalduse.

Kõneaine kohalikus kogukonnas

Veel enne jõudis aga suusamaja müük saada teemaks ka sotsiaalmeedias. Näiteks Facebooki Kohtla-Nõmme sõprade kogukonnas kirjutas Kohtla-Nõmme vallavolikogu endine aseesimees Toomas Halliksaar: "Üllatus-üllatus, hetkel ainuke pakkuja praeguse volikogu esimehe MTÜ?"

Roland Peets vastas reedel talle: "Toomas, ma arvan, et Sa tead väga hästi, kes selle pakkumise taga tegelikult on ja kasutab võõra MTÜ nime oma konto nimena. Mina saan ka varsti teada ja vaata, et ei tuleks vastutada oma vale info levitamise eest."

Selle peale vastas Halliksaar, et ei teadnud, et tegemist on varipakkumisega, ja selgitas, et tema Facebooki sissekanne polnud mitte väide, vaid küsimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles