Kaevurite ja energeetikute ametiühing jäi ilma enam kui 400 000 eurost

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladislav Ponjatovski. PEETER LILLEVÄLI
Vladislav Ponjatovski. PEETER LILLEVÄLI Foto: Põhjarannik

Kaevurite ja Energeetikute Sõltumatu  Ametiühing jäi ülirasvast intressitulu noolides ilma 426 000 eurost.

Venekeelne Delfi kirjutas esmaspäeval, et nüüdseks juba endine kaevurite ja energeetikute ametiühingu liider Vladislav Ponjatovski investeeris ametiühingu rahasid aastaid börsil, et teenida ametiühingule suuremat tulu, kui saanuks raha lihtsalt pangas hoiustades. Mõnda aega saatis teda ka edu, ent selle aasta alguses usaldas Ponjatovski raha ühele Briti firmale, kes lubas koguni  70protsendilist aastaintressi, ent tegelikult ei saanud ametiühing mingit intressi ja kaotas kelmideks osutud tegelastele  426 000 eurot.

Ametiühing taandas Ponjatovski oktoobri lõpus juhatusest ja esitas politseile toimunu kohta avalduse.

Ponjatovski eitas Delfile raha omastamist. Ta  kinnitas, et tegutses ametiühingu huvides ja nendest riskantsetest tehingutest teadsid ka teised juhatuse liikmed.

Kaevurite ja Energeetikute Sõltumatu Ametiühing on Eesti üks suuremaid ja mõjukamaid ametiühinguorganisatsioone.

1959. aastal sündinud Vladislav Ponjatovski on Ida-Virumaa üks tuntumaid ametiühingutegelasi. Ta oli Kaevurite ja Energeetikute Sõltumatu ametiühingu üks loojatest ja kuulus selle juhatusse alates 2011. aasta kevadest. Enne seda juhtis ta paarkümmend aastat Balti elektrijaama ametiühingut.

Ponjatovski on olnud üks põhilisi läbirääkijaid kollektiivlepingute sõlmimisel, mis on toonud kaevuritele ja energeetikutele kaasa palgatõusud.  Ta on korraldanud ka mitmeid miitinguid ja pikette. 1990. aasta lõpus käis ta Nõukogude Liidu Energeetikute ametiühingu delegatsiooniga palgateemat arutamas  ka NSV Liidu esimese ja viimase presidendi Mihhail Gorbatšoviga.

Ponjatovski on kuulunud erakonda Mõõdukad ja on praegu ka Isamaa liige, kuid pole aktiivses poliitikas viimastel aastatel osalenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles