Sotsid avavad oma kaardid sel pühapäeval Jõhvis

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotside esimees Jevgeni Ossinovski peab pühapäeval Jõhvis erakonna olulisemaid ideid tutvustava programmilise kõne.  MATTI KÄMÄRÄ
Sotside esimees Jevgeni Ossinovski peab pühapäeval Jõhvis erakonna olulisemaid ideid tutvustava programmilise kõne. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

Pühapäeval toimub Jõhvi kontserdimajas sotside üldkogu, kus erakonna esimees Jevgeni Ossinovski peab kõne ning kinnitatakse erakonna valimisprogramm ja tutvustatakse erakonna valimisnimekirju.

Ida-Viru valimisringkonnas täidab pärast endise siseministri Andres Anveldi ootamatut lahkumist poliitikast vabanenud koha valimisnimekirjas endine Kohtla vallavalitsuse kauaaegne sotsiaalnõunik Tatjana Olesk, kes praegu töötab koolitajana.

2017. aastal toimunud kohalike omavalitsuste valimistel oli Olesk Kohtla ja Kohtla-Nõmmega ühinenud Toila vallas üks populaarsemaid poliitikuid, kogudes 129 häält. Riigikogu valimistel pole ta varem kandideerinud.

Sotside valimisnimekirja tipus on Ida-Viirumaal Anveldilt nii esinumbri kui siseministri koha üle võtnud endine sisekaitseakadeemia rektor Katri Raik, juba üle paarikümne aasta Kohtla-Järve volikogu esiopositsionääri rollis olev Eduard Odinets, kes töötab kultuuriministeeriumi välisvahendite juhina, ning Narva-Jõesuu linnapea Maksim Iljin.

Peale nende ja Oleski on nimekirjas veel Narva volikogu liige, kodanikuaktivist ja spordiürituste korraldaja Anton Pratkunas, sotsiaaldemokraatide Jõhvi osakonna juht, eraettevõtluses tegutsev Sergei Solovjov, maksu- ja tolliameti tolliosakonna juhataja asetäitja ja Narva volikogu liige Ants Kutti, üliõpilane Pavel Prokopenko ning Eesti kaevandusmuuseumi direktor ja Kohtla valla endine vallavanem Etti Kagarov.

"Nimekiri väljendab oma mitmekülgsusega Ida-Virumaa olemust. Kandidaadid on eri paigust üle terve maakonna, eri valdkondadest ja põlvkondadest," sõnas Katri Raik.

Sotside kandidaatide populaarsusest annab märku, et viimastel kohalikel valimistel  oli Raik suurim häältekoguja Narvas, Odinets Kohtla-Järvel, Iljin Narva-Jõesuus ja Kagarov Toilas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles