Iisaku vallavanem jäi ametisse

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avo Kiir, kes väidetavalt oli seotud opositsiooni esimese umbusaldusavaldusega, vabandas koalitsiooni ees, et intriigidega kaasa läks.
Avo Kiir, kes väidetavalt oli seotud opositsiooni esimese umbusaldusavaldusega, vabandas koalitsiooni ees, et intriigidega kaasa läks. Foto: Peeter Lilleväli


Iisaku vallavanema umbusaldamine kukkus kolme poolt- ja kuue vastuhäälega läbi.

"Olime sellega arvestanud - koalitsioon on vahepeal omavahel ära leppinud," ütles vallavanema umbusaldamise algatanud volikogu opositsiooni esindaja Lauri Räbin. "Volikogu eelmisel istungil olid vajalikud hääled olemas, aga üks volikogu liige mõtles vahepeal ümber."

Räbini sõnul ei pidanud vallavanem oma varasemat lubadust: "Ütles meile, et uue koalitsiooni moodustamiseks vajalikud hääled on koos, aga kui me selle info tagapõhja kontrollisime, selgus, et tegelikult see nii ei ole. Niisugune käitumine on taunitav!"

Räbin kinnitas, et probleemid, mis ajendasid opositsiooni umbusaldust algatama, pole kusagile kadunud, ent vähemalt suutis opositsioon koalitsioonile koha kätte ja kitsaskohad ette näidata.

Iisaku vallavolikogu esimees Annely Oone ütles, et kuigi koalitsioonil oli erimeelsusi nii vallavanemaga kui isekeskis, otsustati umbusaldamisega mitte kaasa minna.

"Oleme vahepeal ühe laua taga istunud, läbi rääkinud ja oma tegevuse üle vaadanud. Vallavanem tunnistas korduvalt end kahetsevat, et ta hetkemeeleolu ajel ja solvumise tulemusena nende intriigidega kaasa läks," rääkis ta. "Opositsioonil oli vähe infot ja nad ei teadnud, mis toimub - seda oleks saanud lahendada järelepärimistega, selle asemel et umbusaldusi algatada."

Oone kinnitas, et koalitsioon on nüüd tugevam kui enne ning jätkuvalt oodatakse opositsioonilt aktiivsemat osalemist volikogu töös.

Lauri Räbini sõnul pole neil koalitsiooniga kunagi olnud mingit kana kitkuda, aga koostööd lihtsalt ei olegi.

"Vallas ei toimu arengut," väitis ta. "Kui koalitsioonil ei ole ideid, võivad nad neid meie valimisplatvormist kopeerida."

Pisut rohkem kui kuu aega tagasi esitas Iisaku vallavolikogu opositsioon avalduse volikogu esimehe Annely Oone umbusaldamiseks. Vahetult enne volikogu istungit võeti avaldus tagasi ning esitati uus umbusaldusavaldus, sedapuhku vallavanemale. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles