Maidla paneb kooli ja lasteaia kokku

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast lasteaia valmimist Maidla põhikooliks oleva mõisahoone kõrval liidetakse lasteaed ja kool üheks asutuseks.
Pärast lasteaia valmimist Maidla põhikooliks oleva mõisahoone kõrval liidetakse lasteaed ja kool üheks asutuseks. Foto: Peeter Lilleväli

Maidla vald, kes praegu ehitab kooli kõrvale uut kaherühmalist lasteaeda, tahab viia põhikooli, lasteaia ja huvihariduse pakkumise ühe mütsi alla. Selleks vajalike eeltööde tegemiseks võetakse ametisse endine riigikogu liige Tiit Kuusmik.

Maidla vald kavatseb sügiseks oma senised haridusteenuseid pakkuvad asutused koondada ühe mütsi alla. Kui praegu tegutsevad lasteaed ja põhikool eraldi, siis edaspidi on tegemist ühe asutusega, millele peale õppetegevuse lisatakse uue põhikooli- ja gümnaasiumiseadusega lubatud huvihariduse andmine.

Õige aeg

Kuna lasteaiale on pärast selle kasvamist ühelt rühmalt kahele vaja uut koolitusluba ning ka kooli koolitusluba tahab 2012. aastal uuendamist, siis on Maidla vallavanema Hardi Murula hinnangul õige aeg kahe asutuse liitmiseks.

"Asutus kasvab selle sammuga suuremaks. Lisaks lubab uus põhikooli- ja gümnaasiumiseadus, et üks kooli tegevustest on huvihariduse andmine, ning kuna meil on tänu spordikompleksile, aga ka mõisahoonele hea tehniline baas huvihariduse andmiseks, siis tahaksime suurendada selle pakkumist nii spordi- kui kultuurivallas," põhjendas Murula otsust teha eeltööd selleks, et juba sügisest alustada uuendatud koolimudeliga.

Lisaks koolituslubade taotlusele, milleks vajalikud dokumendid peaksid koos olema juba järgmise aasta aprillikuuks, on vaja teha korrektiive ka uue asutuse arengukavas. Maidla põhikooli arengukava on hiljuti küll uuendatud, kuid tänu uutele suundadele tuleb seda kohandada, samuti tuleb selles arvesse võtta neid arenguid, mida näeb ette praegu koostamisel olev valla arengukava.

Murula sõnul võtab kõikide vajalike dokumentide kokkukogumine ja töötlemine aega, mistõttu olemasolevate inimestega nad hakkama ei saa. Seetõttu võetakse ajutiselt ametisse inimene, kes selle töö ära teeks. "Kas sellele lisandub veel kohustusi, selgub hiljem. Tööpuudust meil kindlasti karta ei ole," lisas ta.

Kandideerib juhi kohale

Tiit Kuusmik peaks ametisse, mille peaeesmärk on asutuste liitumise ettevalmistamine, asuma uue aasta alguses, et aprillikuuks koolituslubade taotlemiseks vajalik töö ära teha.

"Ma olen kohtunud vallavanema ja volikogu esimehega, uus töö on praegu ettepaneku staadiumis ning uue aasta alguses räägime sellest täpsemalt," ütles Kuusmik, et on valmis selle ettepaneku vastu võtma.

Kes tulevikus ühendatud asutust juhtima hakkab, ei ole praegu veel selge. "Kuna tegemist on sisuliselt uue asutusega, siis korraldatakse selle koha täitmiseks konkurss," kinnitas Hardi Murula, kelle sõnul on mõeldamatu, et pärast koormuse tõusu oleks seda tööd võimalik teha õpetajaameti kõrvalt, nagu praegune direktor seda teeb.

Tiit Kuusmik ei välista võimalust, et kui konkurss uue asutuse juhi leidmiseks välja kuulutatakse, siis ta seal ka kandideerib. Koolitöö kogemus on Kuusmikul ka olemas - enne tööd riigikogus ning Kiviõli linnapeana oli ta ametis just kooliõpetajana.

Millal koolijuhi konkurss välja kuulutatakse, sõltub Murula sõnul sellest, kuidas läheb ühinemiseks vajalik eeltöö.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles