Pannjärve tee saab valla omaks

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusatajad Alutaguse puhke- ja spordikeskuses.
Suusatajad Alutaguse puhke- ja spordikeskuses. Foto: Peeter Lilleväli

Pikki aastaid omanikuta olnud Pannjärve teed polnud kellelgi kohustust hooldada; nüüd saab Illuka vald selle endale ning tellib seal ka lumelükkamise.

Pannjärvel talvemõnusid nautimas käivad inimesed nurisevad sinna viiva tee seisukorra üle: lumepudrune tee ei kannatavat sageli mingit kriitikat.

"Kaks aastat tagasi tehti see tee korda ning suvel on see nüüd ilus ja sõidetav, aga talvel ei suudeta hooldada," nurises üks Alutaguse puhke- ja spordikeskuse külastaja.

Keskuse juhatuse liige Tarmo Kollo (pildil) tõdes, et sel nelja-viiekilomeetrisel teel omanikku ei olegi ja järelikult pole kellelgi ka kohustust seda hooldada. "Sisuliselt pole seda teed üldse olemas!"

Möödunud sajandi viiekümnendatel aastatel oli see Jõhvi-Vasknarva maanteelt Pannjärve keskusse suunduv teejupp toonase Ahtme ehitusmaterjalide kombinaadi tehnoloogiline tee. Hilisema teede jagamise ja erastamise käigus jäi see tee aga kahe silma vahele ning omanikuta.

Kaks aastat tagasi tegi Illuka vald tee oma kulu ja kirjadega korda ning esitas seejärel maavalitsusele taotluse saada see valla bilanssi.

Illuka vallavanem Oleg Kuznetsov ütles, et maavalitsus on valla taotlusele nõusoleku andnud ja tee munitsipaliseerimine on juba alanud. "Lähipäevil räägime vallas teid hooldava firmaga läbi ja anname ka selle tee neile hooldada," lubas ta.

Tarmo Kollo sõnul on praeguste ilmadega tee puhastamisest kasu vaid lühikeseks ajaks: hööveldatakse ära, suured rekkad sõidavad ja paari päevaga on tee jälle samas seisus kui enne hööveldamist. "Oleme seda turbameestega kahasse jõudumööda püüdnud sõidetavana hoida."

Juurdepääsuteega pole rahul ka Kohtla-Nõmme talvekeskuse külastajad.

"Laupäeval oli see tee tõesti päris hull," tunnistas Kohtla-Nõmme vallavanem Illart Jool. "Pühapäeval lasksime puhtaks lükata ja teisipäeva hommikul sõitis sahk veel korra läbi, nii et praegu pole häda midagi."

Jool kinnitas, et talvekeskusse viiv tee pole kindlasti see koht, kus vald lumelükkamise pealt kokku hoiaks. (PR)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles