Streiginädala avas Narva ühistranspordi tööseisak

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Bussiveod.
Narva Bussiveod. Foto: Ilja Smirnov

Narva Bussivedude bussijuhid alustasid viietunnist toetusstreiki kell kaheksa hommikul, "Aktuaalse kaamera" küsitletud narvalased ja linna külalised suhtusid tööseisakusse mõistvalt.

Veidi pärast kella kaheksat hommikul hakkasid Narva linnaliinibussid hommikustelt liinidelt tagasi tulema. Enne streigi algust viidi energeetikud elektrijaamadesse ja lapsed kooli. Siis kadusid linnaliinibussid ja Narva Bussivedude teenindatavad maakonnaliinid tänavapildist, kirjutab ERR.

"Mul läks see hoopis meelest, aga ma tean, et täna on streik," ütles narvalane Zoja. "Narva on väike linn, siin jõuab poole tunni või neljakümne minutiga igale poole. Pool päeva streiki meid ei sega".

Inglismaalt Narva sattunud Colin arvas, et streik võib Eesti töötajate probleeme lahendada. "Eks see sõltub muidugi asjaoludest. Minu teada streigivad inimesed väga madala palga pärast. Ma tean, et inimesed saavad Eestis väga madalat palka, eriti kui seda Suurbritannia palgaga võrrelda," lausus Colin.

Streigijuhid ja ametiühingutegelased olid juba varakult Narva Bussivedudes. Streik ei ole mitte tööandja vastu, vaid ametiühingute nõudmiste toetuseks, toonitasid streigijuhid.

"Kindlasti mõju on, valitsus peaks arvestama ametiühingu ettepanekutega - uuesti alustada läbirääkimisi ja kutsuda tagasi kollektiivlepingu muutmise seadus. Ametiühingud on oma ettepanekud teinud, aga kahjuks pole nendega arvestatud," nentis transpordi ametiühingu organisatsioonisekretär Alexander Martynenko.

Bussijuht Sergei Kolessov lubas, et võideldakse lõpuni ehk kuni valitsus neid kuulda võtab, sest see seadus ei kõlba kuskile.

Ametiühingute keskliit protestib töölepingu ja kollektiivlepingu seaduse muudatuste vastu ning nõuab kolmepoolsete läbirääkimiste alustamist ja töötuskindlustusega seotud erimeelsuste lahendamist.

Transpordi ametiühingu toetusstreigid on tulemas veel Tallinnas, Tartus, Pärnus, Võrus, Rakveres, Kuressaares ja Paides.

Vaata videouudist siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles