Promenaad ehitatakse lõpuni aastate pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algselt oli kavas, et praegune Narva maantee ja Rakvere tänava ristmik jääb vaid jalakäijate alaks ning autoliiklus suunatakse viadukti alla läbi Raudtee tänava pikenduse. Nüüd reguleeritakse see liiklussõlm ilmselt fooridega.
Algselt oli kavas, et praegune Narva maantee ja Rakvere tänava ristmik jääb vaid jalakäijate alaks ning autoliiklus suunatakse viadukti alla läbi Raudtee tänava pikenduse. Nüüd reguleeritakse see liiklussõlm ilmselt fooridega. Foto: Peeter Lilleväli

Kuna lähiaegadel pole Jõhvil rahalaeva kusagilt loota, jääb Jõhvi promenaadi kõige mahukam osa aastateks lõpuni ehitamata, kuid mitte jäädavalt, lubab vallavalitsus.

Et Jõhvi promenaadi viimase etapi väljaehitamise pakkumised ületasid oluliselt eeldatavat maksumust (odavaim pakkumine oli 4,1 miljonit eurot, samas kui vallal on selleks 2,5 miljonit), kärpis vallavalitsus projekti, mis jätab ära kahes kohas asfaldi asendamise tänavakividega ning Raudtee tänava pikenduse väljaehitamise.

Pall Tsentraali omanike käes

Kuna viimasest johtuvalt säilib autoliiklus Keskväljaku ja kaubakeskuse vahelisel Narva maantee lõigul, ei saa sinna rajada 60kohalist parklat, nagu esialgu kaubanduskeskuse Tsentraal omanikule East Capitalile lubati Keskväljaku muutmise eest jalakäijate alaks.

Eelmisel nädalal kohtus vallavanem Tauno Võhmar East Capital Eesti juhatuse liikme Martin Otsaga, kellele tegi kompromissettepaneku rajada parkla kahele poole Narva maanteed Tsentraali ja kaubakeskuse vahel. "Praegu vaeme erisuguseid võimalusi. Otsustanud midagi ei ole, leppisime kokku, et projekteerija esitab meile enne oma joonised," ütles Otsa Põhjarannikule. "Üritame leida kompromissi."

East Capitalist sõltub, kas promenaadi säästuprojekt tähendab ka seda, et Keskväljakul jääb suurem osa plaanitud töödest ära või mitte. Firma omab väljakul hoonestusõigust ning juhul, kui ta tahab seal parklat säilitada, peab vald käed tõstma.

Lootus uuele eurorahale

Võhmar ütles, et niinimetatud säästupromenaad on siiski ajutine lahendus ning aastate pärast viiakse projekt selle kavandatud ulatuses lõpuni. "Ei ole mõtet ennast ega avalikkust petta, et järgmisel või ülejärgmisel aastal tuleb kusagilt rahalaev ja me saame asjad lõpuni teha. Ei tule. Seni peab koguma rasva, et olla valmis omaosaluseks aastate pärast, kui avanevad uued võimalused," sõnas vallavanem.

Tema sõnul on järgmisena avanemas Euroopa Liidu projektirahastussüsteem aastateks 2014-2021, mille peale Jõhvil tasuks loota. "Kui aastani 2013 kestev rahastamisperiood keskendus eelkõige vee- ja kanalisatsioonisüsteemide renoveerimisele ning erisugustele sotsiaalprojektidele, siis järgmisel perioodil pööratakse rõhku teede ja tänavate korrastamisele," sõnas Võhmar. Sellest lähtuvalt pidas ta tõenäoliseks, et Jõhvi võiks promenaadi lõpetamiseks raha saada mitte enne 2015. aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles